Köy korucularından Erdoğan'a terör raporu

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da terör ve teröristlerle mücadeleyle ilişkin kapsamlı bir rapor sundu.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Haziran 2016 07:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Köy korucularından Erdoğan'a terör raporu

Konfederasyon Başkanı Ziya Sözen, yaptığı yazılı açıklamada, raporda, terörle mücadelenin kararlı şekilde devam etmesi gerektiğini vurguladıklarını aktardı. Mücadeledeki kararlılığın bölge halkına iyi anlatılması gerektiğini belirten Sözen, asker, polis ve köy koruculara kendini güvende hissedeceği yasal güvenceler getirilmesi, güvencenin kanunlar ve yasalar çerçevesinde kontrol edilebilir şekilde geliştirilmesi, asker, polis ve koruculara her türlü desteğin verilmesi gerektiğini bildirdi.

'Örgüt dini kullanıyor'

Sözen, bölge halkının PKK'ya karşı kendisini güvende hissetmesi için yeni koruculuk alımı yapılması gerektiğine de işaret ederek, mevcut korucuların maaş, sosyal güvence ve özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğini kaydetti. Devlet Memurları Kanunu'nda hızlı şekilde değişiklik yaparak terör örgütleriyle bağı olan memurlarının görevine bir şekilde son verilmesi gerektiğinin altını çizen Sözen, dini kullanarak çocuklar ve aileler üzerinde olumsuz etki yaratıp, PKK'ya katılımın sağlanması yönünde çalışan imamların olduğu iddia etti. PKK'ya kaynak sağlayan belediyeler hakkında da soruşturma başlatılması ve söz konusu belediye başkanlarının görevlerinden uzaklaştırılması gerektiğinin altını çizen Sözen, şu ifadelere yer verdi: "Terör öğütlerinin mali kaynaklarının kurutulması için çok ciddi anlamda mücadele verilmelidir. Özellikle uyuşturucu ile mücadele kesintisiz devam edilmelidir. Ayrıca PKK terör örgütünün kara para aklama, kadın ticareti, çocuk istismarı ve kaçakçılıkta elde ettiği gelirleri mercek altına alıp bunların önlenmesi için ciddi adımlar atılmalıdır." Sözen, Bakanlar Kurulu'nun ayda bir bölgedeki farklı illerde yapılmasını ve zaman zaman bölgenin kanaat önderlerinin da toplantılara davet edilmesini önerdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber