'Hiçbir hakim, savcı ve polis sizden para istemez'

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan üç senaryo metninin gösterimini başkentte şu ana dek 25 seansta 2 bin 800 kişi izledi. Oyunlarda 'Hiçbir hakim, savcı ve polis sizden para istemez' mesajı veriliyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Haziran 2016 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Hiçbir hakim, savcı ve polis sizden para istemez'

Paşa Alyurt

Ankara'da Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü koordinesinde Emniyet personellerinin oluşturduğu gösteri ekibi çeşitli kamu kurum ve kuruluşları personeliyle ortaöğretim, lise öğrencileri ve velilerine yönelik oyunlar sergiliyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 'İletişim Yoluyla Dolandırıcılık' suçu kapsamında hazırlanan üç senaryo metninin gösterimini başkentte şu ana dek 25 seansta 2 bin 800 kişinin izlediği öğrenildi. Sloganı "Sakın ha inanma!" olan ekibin tamamını emniyet personeli oluşturuyor.

7'den 70'e herkese sergilenen oyunlarda katılımcılara açılan stantlarda genel güvenlik, asayiş konuları ile tanıtım ve bilgilendirme de yapılıyor. Kendini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılara karşı neler yapmamız ve neler yapmamamız gerektiğini ortaya koyan tiyatro oyunları izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

'Sizden para istemez'

Türkiye'nin farklı noktalarındaki diğer il emniyet müdürlükleri personellerinin de gerçekleştirdiği oyunlardaki mesaj ise çok net: "Hiçbir hakim, savcı ve polis sizden para istemez."

Yoğun talep var

Ankara Emniyeti'nin tiyatro oyunlarına talebin yoğun olduğu bildirilirken, başkentte geçen hafta içinde yapılan oyunları yaklaşık 500 kişinin izlediği belirtildi. Aralarında Ankara Büyükşekir BELMEK çalışanları, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Türk Telekom Genel Müdürlüğü, Emekliler platformu, Harita Genel Komutanlığı ile birçok ortaöğretim ve lise öğrencilerilerinin yer aldığı 15 kurum ve 8 ortaokul-lise öğrencilerine yönelik tiyatro oyunu gösterimi yapıldı.

Gösteriler sürecek

Gelecek talep doğrultularıyla sergilenen oyunlara yoğun ilgi ve talep olduğu bildirilirken, tiyatro oyunları gösterilerinin de devam edeceği öğrenildi. Bilgilendirme amaçlı üç ayrı senaryo metninden oluşan 'Televole', 'Telepati' ve 'Kime Niyet Kime Kısmet' oyunlarının devam etmesiyle birlikte 'İletişim Yoluyla Dolandırıcılık'la ilgili vatandaşı bilinçlendirme kitlesinin genişletilmesi hedefleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber