Başkanlık maratonu başlıyor

AK Parti'de, yeni anayasa ve başkanlık konusundaki mesai yeniden başlıyor. Başbakan Binali Yıldırım da bu hafta içinde yeni anayasa yazımını yapacak komisyon üyeleriyle bir araya gelerek çalışmalara katılacak.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 27 Haziran 2016 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başkanlık maratonu başlıyor

Hakkı KURBAN

AK Parti yeni anayasa ve başkanlık konusunda çalışma maratonuna start veriyor. AK Parti MYK'da, yeni anayasa takvimi değerlendirilirken, Başbakan Yıldırım'ın hafta içinde AK Parti'nin Anayasa Hazırlık Komisyonu üyeleri ile bir toplantı yapması kararlaştırıldı. Ömer Çelik'in "AB Bakanı" olması nedeniyle komisyon, yeni bir Başkan ve üyelerle yola devam edecek. AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı'nın da önümüzdeki süreçte ön planda olması bekleniyor. Yıldırım'ın,

hafta içinde yapılacak toplantıda, komisyondan beklentileridile getirerek, takvimle ilgili hassasiyeti aktaracağı belirtiliyor.

BEŞTEPE İLE KOORDİNELİ

Komisyon çalışmalarına, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı olan hukukçular da destek verecek. Bu kapsamda, Prof. Dr. Burhan Kuzu, Şeref Malkoç gibi isimlerin yine çalışmalarda yer alması bekleniyor. Anayasa yazım çalışmaları ise kaldığı yerden devam edecek. Yeni ekibin yaz döneminde teklife son

şeklini vermesi planlanıyor. Teklifin yasama yılıyla birlikte öncelikli konulardan biri olarak önce komisyon, ardından da Genel Kurul gündemlerine getirilmesi üzerinde duruluyor.

AB'den tutarlılık bekleniyor

Son MYK'nın öncelikli gündem maddelerinden biri de İngiltere'nin AB'den çıkış kararı oldu. Referandumla ilgili Türkiye aleyhinde çok sert kampanyalar yürütüldüğüne dikkat çekilen MYK'da, Türkiye'nin AB üyesi olma konusunda her zaman samimiyetini gösterdiği hatırlatılarak, AB'nin çifte standart uyguladığı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber