CHP'den orman yangınları için araştırma istemi

CHP, orman yangınları konusunda etkin çözüm bulunabilmesi amacıyla Meclis araştırması istedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2016 10:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'den orman yangınları için araştırma istemi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, ormanların ulusal değer olduğu vurgulanarak, orman varlıklarının korunmasının da son derece önemli ve ivedi çözüm bekleyen bir konu olduğu belirtildi.

Orman yangınlarının zeytin ağaçlarına, hayvancılığa, arıcılığa ve diğer tarımsal alanlara büyük zararlar verdiğine işaret edilen gerekçede, 2007 yılında tarihinin en büyük orman yangınlarını yaşayan Türkiye'nin hala orman yangınlarına karşı ulusal bir politika oluşturamadığı savunuldu.

AK Parti hükümetinin orman yangınlarını önlemede yetersiz kaldığı öne sürülen gerekçede şunlar kaydedildi:

"AKP Hükümetinin, orman yangınlarının önlenmesi, ormanlarda açma yapılması ve ormanların işgalini önleyecek önlem almak yerine, 2B statüsündeki orman alanlarını yerli ve yabancı şirketlere satma ısrarı; ormanların yağmalanmasını, ormanlarda açma açılmasını, madencilik adı altında tahrip edilerek ya da yakılarak insan eli ile yok edilmesini adeta teşvik etmektedir.

Kamuoyunda, orman yangınları ile ortaya çıkan alanlara 'imar izni' verileceği ve bu alanların turizm ve konut alanlarına dönüşeceği ya da satılacağı yönünde bir kaygı yaşanmaktadır. Bu bağlamda, orman yangınlarının çıkış nedenlerinin araştırılması, alınan önlemlerin yeterliliği, bugüne kadar yaşanan can kayıplarının sorgulanması, yönetimden kaynaklanan görev ihmallerinin sorgulanması ve benzeri konularda ortaya çıkabilecektir."

Kadir Karakuş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber