Banka ATM'lerine düzenek yerleştiren 5 kişi tutuklandı

Banka ATM'lerine yerleştirdikleri düzenek sayesinde kopyaladıkları kartlarla yaklaşık 500 bin lira haksız kazanç elde ettiği iddia edilen 5 kişi tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2016 19:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Banka ATM'lerine düzenek yerleştiren 5 kişi tutuklandı

- İstanbul'da bankamatiklere kopyalama düzeneği yerleştirerek sahte kart ürettiği ve bu yöntemle yaklaşık 500 bin lira haksız kazanç elde ettikleri iddiasıyla yakalanan 7 şüpheliden 5'i tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, son bir ay içerisinde ATM'lerde kredi kartı kopyalayan şüphelilere yönelik çalışma başlattı.

Ekipler, teknik ve fiziki takibin ardından gerçekleştirdiği operasyonda, S.Y, B.Ö, S.S, M.G.K, H.Y, O.K. ve küçük yaştaki M.A'yı gözaltına aldı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, 1 dizüstü bilgisayar, 3 kart kopyalama düzeneği, kart kopyalama düzeneğine takılan 5 aparat, 1 kamera düzeneği, 4 elektronik devre, 2 hafıza kartı, 8 cep telefonu, 16 manyetik şeritli kart, farklı kişi ve bankalara ait 8 banka kartı, kopyalama aparatı yapmakta kullanıldığı düşünülen malzeme, 1 sürücü belgesi ve 2 bin 445 lira ele geçirildi.

Yapılan araştırmalar neticesinde, şüphelilerden S.Y. ve B.Ö'nün başta Antalya, Muğla, Balıkesir olmak üzere birçok ilde kart kopyaladığı ve bu kartlarla haksız kazanç elde ettiği ileri sürüldü. Banka ATM'lerine kopyalama düzeneği yerleştirdikleri öne sürülen şüphelilerin, bu yöntemle üretilen sahte kartlarla toplam 488 bin 691 lira haksız kazanç sağladığı iddia edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden, S.Y, B.Ö, S.S, H.Y, ve O.K, tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber