Sendikacılık faaliyetleri Anayasa'daki gibi yapılmıyor'

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Türkiye'de sendikalara üye olmanın veya faaliyet yürütmenin Anayasa'da yazdığı gibi olmadığını söyledi. Sendikaların kuruluş süreçlerini anlatan Çam, sendikaların önemli bir kazanım olduğunu kaydetti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2016 20:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sendikacılık faaliyetleri Anayasa'daki gibi yapılmıyor'

HDP'nin, kamu emekçilerinin sendikal hak ve özgürlüklerinin korunması ve güvence altına alınması için neler yapılması gerektiğinin araştırılması önergesinin gündeme alınması önerisi kabul edilmedi

HDP, Danışma Kurulunda oy birliği sağlanamaması nedeniyle önerisini Genel Kurula taşıdı.

Partisinin önerisi hakkında konuşan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, Türkiye'nin batısındaki orman yangınlarına gösterilen hassasiyetin, bazı illerde yaşanan yangınlara gösterilmediğini ileri sürdü. Botan, Türkiye'de her bakana ve müsteşara göre eğitim politikasının değiştirildiğini iddia etti. Kamu alanında değişik sendikaların olduğunu belirten Botan, "KESK üyelerine adeta düşman hukuku uygulanmakta ve sudan bahanelerle KESK üyelerine soruşturma uygulanmaktadır." diye konuştu.

MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın ise ötekileştirilmeden vazgeçilmesi gerektiğini söyledi. Aydın, bunun kutuplaşma ve hizipleşmeden başka bir şey yaratmadığını, aynı masada çalışan iki arkadaşın birbirine hasım olduğunu savundu.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Türkiye'de sendikalara üye olmanın veya faaliyet yürütmenin Anayasa'da yazdığı gibi olmadığını söyledi. Sendikaların kuruluş süreçlerini anlatan Çam, sendikaların önemli bir kazanım olduğunu kaydetti. Sendikaların 2002 yılındaki üye sayısını açıklayan Çam, AK Parti iktidarı ile birlikte Memur Sen'in üye sayısındaki artışa dikkati çekti. Çam, araştırma komisyonu kurulmasını ve sendikal hareketin geldiği noktanın araştırılmasını istedi.

AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu ise Türkiye'de memur sendikalarının gelişimini anlattı. Sendika üyeliklerinin tartışıldığını hatırlatan Gündoğdu, "2002 yılında 1 milyon 357 bin çalışan vardı, şimdi 2 milyon 354 bin. Üye o gün toplam 657 bin iken, şimdi 1 milyon 679 bindir." dedi.

"Terör ve sendikalar kavramını, terör ve siyasi partilerde olduğu gibi kurmamız lazım." diyen Gündoğdu, devlet ve millet düşmanlığını sendikacılık olarak yansıtanların, PKK'nın avukatlığını yapanların, yaptığı işin ne kadar sendikacılık olduğu sorusunu da sormak gerektiğini kaydetti.

HDP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber