Baykal: Cemaatin yargıdaki etkisi kırılmalı

Deniz Baykal, yargıdaki düzenlemeyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, 'ama bugün, yargıdaki cemaat etkisinin kırılması gerektiği açıktır' dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2016 01:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Baykal: Cemaatin yargıdaki etkisi kırılmalı

TBMM Genel Kurulunda, Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının görüşmeleri devam ediyor.

Görüşmeler sırasında Genel kurulda söz alan Deniz Baykal, şunları vurguladı:

"Elbette cemaatten talimat alan bir yüksek yargı mensubu hiçbir şekilde kabul edilemez. Ne yazık ki böyle bir durumun var olduğu da bir gerçektir. Tabii Türkiye bu noktaya kimler tarafından, hangi hesaplarla, hangi iş birliğiyle taşınmıştır? konusunu günü gelince ele alırız ama bugün, yargıdaki cemaat etkisinin kırılması gerektiği açıktır. 'Hukuk bir ihtiyaç varsa askıya alınabilir. Ancak bir ihtiyaç yoksa uygulanabilir' diye bir ilke olamaz. Hukuk, tüm sorunların çözümünde temel almak zorunda olduğumuz bir çerçevedir.

Cemaat sorununu hukuk içinde çözmenin geçerli yolları vardır. Anayasa'nın 139'uncu maddesindeki 'meslekte kalmalarının uygun olmadığına karar verilenler' ibaresi bireysel inceleme, soruşturma ve disiplin uygulamalarıyla bu sorunun çözülebileceğini gösteriyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber