DSİ ve OGM'deki kadrolara uygulamalı sınavla atama yapılacak

KPSS yönetmeliğinde, DSİ ve OGM'deki mühendis kadrolarına yazılı ve uygulamalı sınavla atama yapabilmek amacıyla değişiklik yapıldı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 28 Haziran 2016 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
DSİ ve OGM'deki kadrolara uygulamalı sınavla atama yapılacak

Bilindiği üzere, 2014 yılında yapılan düzenlemeyle, DSİ'deki ve oGM'deki mühendis kadrolarına yazılı ve/veya sözlü sınavla atama yapabilmek için düzenleme yapılmış ancak bu düzenleme Danıştay kararıyla iptal edilmişti. Tıklayınız. Bir başka kararda, Danıştay, uygulama sınavını mevzuata aykırı görmemişti.

Danştay kararları nedeniyle, DSİ mühendis alım ilanını iptal etmiş, Orman Genel Müdürlüğü ise tüm süreçleri tamamlanmış ve işe başlamış adayların atamalarını iptal etmek zorunda kalmıştı.

Şimdi Resmi Gazetede, yeni bir düzenleme yapılmaktadır. Bu yeni düzenlemeye göre, sözlü sınav yapılmayacak ama KPSS'puanına göre 3 katı aday arasına giren adaylara yazılı ve/veya uygulamalı sınav yapılacaktır.

İŞTE ESKİ VE YENİ DÜZENLEMELER

ESKİ HÜKÜM

Ek Madde 8 - (Ek madde: 02.06.2014 - 2014/6468 S.Yön./1. md.)
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü mühendis kadrolarına, KPSS (B) grubu puan sırası dikkate alınarak, açıktan atama yapılacak kadro sayısının üç katına kadar belirlenecek adaylar arasından, yapılacak yazılı ve/veya sözlü sınavdaki başarı sırasına göre ilgili Genel Müdürlüklerce atama yapılır.

YENİ HÜKÜM

"Ek Madde 8 - Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü mühendis kadrolarına, KPSS (B) grubu puan sırası dikkate alınarak, açıktan atama yapılacak kadro sayısının üç katına kadar belirlenecek adaylar arasından, yapılacak yazılı ve/veya uygulamalı sınavdaki başarı sırasına göre ilgili Genel Müdürlüklerce atama yapılır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber