EGM'nin Ramazan Bayramı için aldığı tedbirler

Emniyet Genel Müdürlüğünce yaklaşan Ramazan Bayramında yoğunlaşacak trafik nedeniyle gerekli tüm tedbirler alındı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Haziran 2016 10:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
EGM'nin Ramazan Bayramı için aldığı tedbirler

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bayram tedbiri ile ilgili yaptığı açıklama:

Ramazan Bayramı tatili süresince yoğunlaşacak trafik akımının kesintisiz sürdürülebilmesi, vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde seyahat edebilmelerinin sağlanması amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğünce gerekli trafik tedbirleri alındı.

Bu kapsamda;

Ülke geneli polis sorumluluk bölgesinde son 10 yılda bayram tatillerinde meydana gelen trafik kazaları analiz edilerek, kazaların yoğun olarak meydana geldiği güzergahlara her 10 km'ye resmi veya sivil bir polis ekibi gelecek şekilde planlama yapıldı.

İl Emniyet Müdürlüklerince alınan trafik tedbirlerini yerinde denetlemek üzere merkezden ekip ve personel görevlendirildi.

Ana yol güzergahlarında helikopterlerle trafik denetimi yapılacak.

Otobüslere yolcu olarak bindirilecek personel tarafından bindiği araç, sürücüsü, güzergahtaki ekip ve diğer araçlar üzerinde denetleme yapılacak.

Yol güzergahlarında sivil araçla seyahat eden vatandaş görünümünde denetleme ekipleri görevlendirildi.

Vatandaşın ve diğer sürücülerin ihbarlarının alınması ve ivedi değerlendirilmesi amacıyla gerekli tedbirler alındı.

Kent Güvenliği Yönetim Sistemi (KGYS) ve Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) ile kesintisiz kameralı denetim yapılacak.

Bazı yollarda kurulan ortalama hız tespit sistemleri ile ortalama hızı ölçülerek sürücünün aşırı hız yapıp yapmadığı tespit edilecektir.

?Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüsler ve diğer toplu taşıma araçları, terminallerde ve güzergahlarda denetlenecek, yetkisiz (korsan) yolcu taşıma faaliyetlerine izin verilmeyecek.

Mezarlıklar, şehitlik ve alışveriş merkezleri, halkın yoğun olduğu yerlerde trafik tedbirleri artırılacak.

GSM operatörlerince kendi abonelerine, trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik uyarıcı mesajlar gönderilmesi için talepte bulunuldu.

Daha etkin görev ifa etmek amacıyla bayram tatili süresince trafik görevlilerinin izinleri yeniden planlandı.

Trafik kazalarının ve özellikle sürücülerin kusurlarından kaynaklı oluşan maddi ve manevi kaybın önlenmesi konusunda herkese görev ve sorumluluk düştüğü açıktır. Özgürlük aynı zamanda, kişinin topluma, ailesine ve diğer kişilere karşı olan ödev ve sorumluluklarını da içermektedir. Unutmayalım ki, her bir insanımızın hayatı bir anlık dikkatsizlik ve kural tanımazlık sonucu yitirilmeyecek kadar değerlidir.


Emniyet Genel Müdürlüğünce Ramazan Bayramı süresince asayiş ve genel güvenlik önlemlerinin sağlanması adına alınacak olan ek tedbirler açıklandı

Ramazan Bayramı süresince genel güvenlik ve asayişin sağlanması, halkımızın huzur ve güven içerisinde bir bayram geçirebilmeleri adına Emniyet Genel Müdürlüğünce ek tedbirler belirlendi.

Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüklerinden;

Alışveriş merkezleri, pazar yerleri, çarşılar, piknik alanları ve plajlar gibi bayram süresince halkın yoğun olarak bulunacağı bölgelerde, kapkaç, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı yaya ve motorize ekip sayısının artırılması,

Şehirlerarası otobüs terminali, gar, hava ve deniz limanları ile şehir içi toplu taşıma araçları ve duraklarında oluşabilecek yoğunluklar dikkate alınarak kontrollerinin artırılması,

Mezarlıklar bayram tatili süresince yoğun olarak ziyaret edileceğinden gerekli güvenlik önlemlerinin alınması,

Muhtemel olayların önlenmesi veya vatandaşlarımızın huzurunu bozan davranışların men edilmesi ve aranan kişilerin yakalanması amacıyla umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinin kontrol edilmesi,

Vatandaşlarımızın bayram ziyareti ve tatil amacıyla ikametlerinden ayrılacak olmaları ve işyerlerinin uzun süre kapalı kalacak olması sebebiyle meydana gelebilecek hırsızlık olaylarında artış meydana gelebileceği değerlendirilerek önleyici ek tedbirlerin alınması,

Halkımızın ihbar, istek ve şikayetlerinin değerlendirilmesinde ve takibinde gerekli hassasiyetin gösterilerek, toplum desteğinin sağlanmasına yönelik çalışmaların yapılması,

Çocuklar ile ilgili kayıp müracaatı veya kayıp bilgisi alınması durumunda gerekli işlemlerin ivedilikle yerine getirilmesi istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber