Müftü ve muhtarlara resmi nikah kıyma yetkisi verilecek

İçişlerinde devrim gibi düzenlemeler geliyor. Evlenme ve ölüm gibi işlemler için artık nüfus merkezlerine gitmesi gerekmeyecek. Vatandaş artık mahkeme kararına ihtiyaç bulmadan yanlış yazılan ad ve soyadlarını değiştirebilecek. Pasaport ve ehliyet işlemleri artık polisten alınıp nüfusa verilecek. Ayrıca adres değişiklikleri bildirilirken evlenme yetkisinde de değişiklik olacak. Köy muhtarlarına evlendirme yetkisi veriyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Haziran 2016 12:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Müftü ve muhtarlara resmi nikah kıyma yetkisi verilecek

Başbakan Yıldırım partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada köy muhtarları ile il ve ilçe müftülerine resmi nikah kıyma yetkisi verileceğini açıkladı

SİZLE BİRKAÇ MÜJDE PAYLAŞACAĞIM...

Ülkemizin bulunduğu bölge ateş çemberi.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2001'de yakmış olduğu meşale ülkemizin üzerindeki karanlığı aydınlığa çevirdi. Allah'ın yardımı ile büyük işlere imza attık. Demokrasiden bir an bile ayrılmadık. Daha ileri demokrasi ve vatandaşımızın refahı için gerekli reformları yaptık. Toplumun bütün kesimlerinin refahını artırmak için yılmadan çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Bugün sizlerle yeni müjdelerimizi paylaşacağız.

ESNAFIN BORCU YAPILANDIRILIYOR

Enaflarımızın gecikmiş borçlarının faizlerini tamamen silip kalan borcu yeniden yapılandırıyoruz. Hayırlı olsun. 110 bin esnafımızın tamamını 400 trilyonluk yükten kurtarıyoruz. Esnaflarımız borcun ana parasını ödeyecek bu ana para da taksitlendirilecek.

ÇİFTÇİLERE BAYRAM ÖNCESİ ÖDEME

Çiftçilerimiz için de müjdelerimiz var. Tarım ülkesi için stratejik bir sektör olan tarım potansiyelimizi açığa çıkarmak ana hedeflerimizden birisi. Hububat hasadı bugünlerde devam ediyor. 1.5 ay içerisinde 250 bin ton buğday alımı gerçekleşecek. Çiftçilerimiz ürünlerini Toprak mahsulleri ofisine satmak isterlerse paralarını bayramdan önce alabilecekler. 2016 yılı için ekmeklik buğdayın alım fiyatını ton başına 910 TL olarak belirledik. AK Parti çiftçilerimizin hem iyi gün hem de kara gün dostudur. Topraklarımızı geleceğimiz olarak görüyoruz.

MUHALEFETİN ANLAMAMASI NORMAL

6.5 milyon hektar büyüklüğündeki 184 ovamızı tarımsal sit ilan ediyoruz. Buralara atılacak tohum, dikilecek her fidan sonrası tarım arazisi olarak kalacak. Buralara bir çivi dahi çakılmayacak. Yurt dışında toprak kiralamaya gelince o mesele vizyon meselesidir. Konu vizyon olunca ana muhalafet liderinin anlamaması anlaşılabilir. Dünyada 200 milyar hektar alanı ülkeler aldı veya kiraladı. Ülkemize torak kazandırmanın nesi kötü muhalefet bunun nesinden rahatsız anlamış değiliz.

EKİLMEYEN TOPRAK KİRAYA VERİLECEK

Şahsa veya devlete ait olup ekilmeyen toprakları sahipleri adına kiraya vereceğiz. Hayvan varlığımızı artıracağız. Tarım sektörüne desteklerin 2015 yılı sonunda eriştiği meblağ 10 milyar 590 milyon TL'dir. Aile işletmelerini daha çok destekleyeceğiz. Genç çiftçilere 30 bin lira hibe sadece bunlardan bir tanesi. Doğu ve güneydoğu bölgesi yetiştiriciliğin merkezi haline gelecek.

DEVRİM GİBİ YENİLİKLER

İçişlerinde devrim gibi düzenlemeler geliyor. Evlenme ve ölüm gibi işlemler için artık nüfus merkezlerine gitmesi gerekmeyecek. Vatandaş artık mahkeme kararına ihtiyaç bulmadan yanlış yazılan ad ve soyadlarını değiştirebilecek.Pasaport ve ehliyet işlemleri arık polisten alınıp nüfusa verilecek. Ayrıca adres değişiklikleri bildirilirken evlenme yetkisinde de değişiklik olacak. Köy muhtarlarına, il ve ilçe müftülerine evlendirme yetkisi veriyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber