Ziraat Bankasına 7 ödül

Ziraat Bankası, finansman sağladığı 4 büyük projeyle EMEA Finance Awards 2016 kapsamında 7 ödüle layık görüldü.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2016 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ziraat Bankasına 7 ödül

Ziraat Bankası, Ortadoğu ve Afrika'nın önde gelen finans yayınlarından EMEA Finance tarafından düzenlenen EMEA Finance Awards 2016 kapsamında finansman sağladığı 4 büyük projeyle 7 ödüle layık görüldü.

Bankadan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ziraat Bankası, İstanbul Yeni Havalimanı Projesi ile "Yılın En İyi Proje Finansmanı (Avrupa-Ortadoğu-Afrika Bölgesi)", "Yılın En iyi Kamu Özel Ortaklığı Proje Finansmanı (Avrupa-Ortadoğu-Afrika Bölgesi)" ve "Yılın En İyi Altyapı Finansmanı (Doğu ve Orta Avrupa)" kategorilerinde ödül almaya hak kazandı.

Ziraat Bankası aynı zamanda Yeniköy-Kemerköy Termik Santralleri Özelleştirmesi Projesi ile "Yılın En iyi Özelleştirme Finansmanı (Avrupa-Ortadoğu-Afrika Bölgesi)" ödülünü, Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü Projesi ile de "Yılın En iyi Kamu Özel Ortaklığı Proje Finansmanı (Doğu ve Orta Avrupa)" ödülünü alan Ziraat Bankası ayrıca Gebze-İzmir Otoyolu ve Körfez Geçişi Projesi ile "Yılın En İyi Altyapı Finansmanı (Avrupa-Ortadoğu-Afrika Bölgesi)" ve "Yılın En İyi Ulaşım Altyapı Finansmanı (Doğu ve Orta Avrupa)" ödüllerinin de sahibi oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bankanın Proje Finansmanı Grup Başkanı Ayçe Şule Gürleyik, proje finansmanı konusunda son 4 yıldır aktif rol oynadıklarını belirtti. Söz konusu dönemde taahhüt ettikleri toplam finansman miktarının 11 milyar dolara yaklaştığını bildiren Gürleyik, bunun 6,5 milyar dolarını aşkın kısmının projelerdeki ilerlemeyle birlikte yatırımcının kullanımına bırakıldığını, diğer bir deyişle projeye harcandığını kaydetti.

Seval Ocak Adıyaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber