MEB Nöbet Ücretlerine açıklama getirsin

Milli Eğitim Bakanlığı nöbet ücretlerine açıklama getirmeli. Zira okul müdürleri ya yönetmelik değişikliğinden haberdar değil ya da yönetmelik değişikliğini farklı bir şekilde yorumluyorlar

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 28 Haziran 2016 14:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB Nöbet Ücretlerine açıklama getirsin

...

Okul Öncesi ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklik sonrası bu kurumlardaki müdür yardımcıları ile anasınıfı öğretmenlerinin nöbet ücretlerini 01.01.2016 itibariyle almaları gerektiğini açıklamıştık. http://www.memurlar.net/haber/590862/

Aynı yazımızda MEB'in açıklama yapması gerektiğine vurgu yapmıştık. Bugünlerde gelen telefon ve maillerden anlaşılmaktadır ki haklıyız. Çünkü okul idarelerinin bir çoğunun yönetmelik değişikliğinden haberleri bile yok. Bir kısmı ise yönetmeliği farklı bir şekilde yorumluyor.

Bu nedenle ek ders ücretlerinin yapılmakta olduğu bugünlerde MEB'in acil açıklama yapması gerekir ve daha önce yazdığımız aşağıdaki konuları açıklığa kavuşturması gerekir.

İŞTE DAHA ÖNCE YAYIMLADIĞIMIZ HABER

...İşte buradan anlaşılmaktadır ki;

Bu öğretmenlere ve müdür yardımcılarına nöbet ücreti toplu olarak ödenecektir.

Bunun için mutlaka bir genelgeye ihtiyaç olacaktır ve bu genelge ile verilecek talimatla nöbet ücretleri hesaplanarak geçmişe dönük ödenmelidir.

Bu konu Maliye Bakanlığı ile sorun oluşturabilir fakat sorunlar aşılabilir. Örneğin Anasınıfı öğretmenleri nöbet tutmadan mı toplu ücret alacaklardır sorusu akla gelebilir fakat bu öğretmenlerin görevleri zaten etkinlik saati dışında tanımlanmış ve teneffüsü olmayan bu öğretmenlerimiz fiilen bu görevi yerine getirmişlerdir. Müdür yardımcıları ise zaten nöbet tutmuşlardır. Kaldı ki mağduriyet yaratan bakanlık olmuştur.

Aynı şekilde; bu okullarda bulunan özel eğitim sınıflarında görev yapan öğretmenlerimize de ödenip ödenmeyeceği de açıklığa kavuşturulmalıdır.

Değişen madde; "(2) Bağımsız anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıfı öğretmenleri kendi devrelerinde ve etkinlik saatleri dışındaki zamanlarda nöbet tutarlar." şeklindedir.

Bu madde çok da açıklayıcı olmamıştır. Bir anasınıfı öğretmeninin etkinlik saatleri dışında tüm okulda nöbet tutması yerine anasınıfı bölgelerinde görevli olmalarının sağlanması gerekirdi. Örneğin ilkokulda nöbetçi öğretmenler öğrencileri sıra yapıp sırayla içeri almaktan sorumlu iken okul öncesi öğrencileri genellikle ayrı kapıdan girdikleri ve özel ilgiye ihtiyaç duyduklarından bu öğretmenlerimiz sadece onlardan sorumlu kılınmalıdırlar.

Ayrıca özel eğitim öğretmenlerinin görevleri de kendi öğrencileri ile sınırlandırılmalıdır. Bu konular da genelge de açıklığa kavuşturulabilir.

Ayrıca bu ve özel eğitim öğretmenlerine boş dersleri doldurma görevi verilemeyeceği yeniden düzenlenebilir. Ya da açıklanabilir.

Maksut BALMUK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber