'Erdoğan'a suç duyurusu PKK lobisi tarafından başlatıldı'

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Yeneroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik Almanya'da yapılan suç duyurusunun PKK lobisi tarafından başlatıldığını belirtti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2016 15:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Erdoğan'a suç duyurusu PKK lobisi tarafından başlatıldı'

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, güneydoğuda terör örgütüne yönelik operasyonlarla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar, emniyet mensupları ve bürokratlar hakkında Almanya'da yapılan suç duyurusu ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Yeneroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı Almanya'da suç duyurusu kampanyası başlatan yapının, terör örgütü PKK'nın yan kuruluşlarıyla iş birliği yapan ve PKK'yı meşrulaştırma çabası içerisinde olan PKK'nın lobi örgütü olduğunu ifade etti.

Suç duyurusuna MAF-DAD isimli bir derneğin öncülük ettiğine dikkati çeken Yeneroğlu, derneğin Almanya ve Avrupa'da yasak bir terör örgütü olan PKK için lobi çalışmalarını yürüttüğünü belirtti.

"Dernekleri meşrulaştırmamaya davet ediyoruz"

MAF-DAD Derneğinin, PKK'nın, AB'nin terör listesinden çıkartılmasını talep ettiğini, PKK'nın çatı kuruluşları olan NAV-DEM (eskiden YEK-KOM) gibi yapılarla işbirliğinde bulunduğunu vurgulayan Yeneroğlu, şöyle devam etti:

"Şaşırtıcı olan, az veya çok tanınmış şahsiyetlerin ve kuruluşların böylesine kirli bir kampanyaya isimlerini vermeleridir. Büyük ihtimalle derneğin 'kamu yararına çalışan dernek' statüsüne sahip olması onları yanıltmaktadır ki derneğin bu statüye sahip olabilmesi ayrı bir skandaldır. Bu vahim durumdan hareketle, Alman Federal Hükümetini, PKK'ya yakın yapılara yapılan finansal desteği durdurmaya ve bu tür dernekleri daha fazla 'kamu yararına çalışan dernek' statüsüyle meşrulaştırmamaya davet ediyoruz."

"Alman Sol Parti milletvekilleri tarafından destekleniyor"

Yıllardan beri terör örgütü PKK'yı destekleyerek suç işleyen Alman Sol Parti milletvekillerinin durumunun da hiç şaşırtmadığına işaret eden Yeneroğlu, "Cumhurbaşkanımıza yönelik Almanya'da yapılan suç duyurusu PKK lobisi tarafından başlatıldı ve Alman Sol Parti milletvekilleri tarafından destekleniyor." değerlendirmesinde bulundu.

Coşkun Ergül

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber