Mardin'de içme suyu borusu patladı: 2 ilçe susuz kaldı

MARDİN'in Nusaybin, Kızıltepe ve merkez Artuklu İlçesi'nin içme suyu ihtiyacını karşılayan Beyazsu boru hattında yüksek basınçtan kaynaklanan patlama meydana geldi. Arıza nedeniyle Kızıltepe ve Artuklu ilçeleri susuz kaldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Haziran 2016 16:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mardin'de içme suyu borusu patladı: 2 ilçe susuz kaldı

Nusaybin İlçesi'ndeki Beyazsu bölgesinde Kızıltepe ve Artuklu ilçelerine içme suyu taşıyan boru hattının Nusaybin girişindeki kısmında meydana gelen patlamada yaşanan arıza nedeniyle köyleriyle birlikte 400 bin nüfusu bulunan Kızıltepe ve Artuklu ilçelerine içme suyu verilemez oldu. Mardin Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından arızanın onarılması için çalışma başlatıldı. Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU) Genel Müdürlüğü boru patlaması nedeniyle meydana gelen arıza nedeniyle su verilemeyen Kızıltepe ve Artuklu'da halkın suyu tasarruflu kullanması çağrısında bulunurken, buralarda oturanlar Ramazan ayındaki su sıkıntısına tepki göstererek arızanın bir an önce giderilmesini istedi.

İçme suyu ana şebekesinin hemen her ay patlamasına tepki gösterenler yıllardan bu yana devam eden içme suyu sıkıntılarının giderilmediğini savunarak, "Yıllardır devam eden içme suyu sıkıntımız var. Yıllar önce Beyazsu hattı bitirildiğinde hepimiz sevinmiştik. Ancak ilk günden bugüne hemen her ay su patlamasının yaşanmasından dolayı yaşanan sıkıntı nedeniyle tekrardan susuz kalıyoruz. Bir ay doğru düzgün bir su kullanamadık. Belediye yetkililerinden biran önce şebeke borularını değiştirmesini ve suyumuza kavuşmayı istiyoruz" dedi.

MARSU'dan patlamayla ilgili yapılan açıklamada, şöyle dedi:

"Beyazsu isale hattı, ilimiz Mardin-Kızıltepe karayolu üzeri havaalanı karşısında 28 Haziran 2016 tarihinde saat 06.30 sularında patlamıştır. İlgili ekiplerimiz arıza noktasına sevk edilmiş ve yoğun bir şekilde çalışma yürütülmektedir. Gün içinde tüm onarım işinin tamamlanması hedeflenmektedir. Oluşan arızanın sebep olduğu su kesintisinin bir an evvel giderilmesi için tüm imkanlar seferber edilmektedir. Bodrum katlarına dolan suların tahliye edilmesi için idaremiz Kızıltepe MARSU Şubesi'nden motopomp ve vidanjör talebi yapılabilecektir. Bu hususta halkımızdan anlayış bekler saygılarımızı sunarız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber