STK'lar saldırıyı kınadı

Sivil toplum kuruluşları, Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısının ardından yaptıkları açıklamalarla tepkilerini ortaya koydu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2016 11:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
STK'lar saldırıyı kınadı

Atatürk Havalimanı'nda 36 kişinin ölümüne, 147 kişinin yaralanmasına neden olan terör saldırısına karşı tepkiler sürüyor.

Sivil toplum kuruluşları, saldırıda yaralananlara acil şifa, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine de başsağlığı dileklerini iletirken, terörü de lanetlediklerini bildiren mesajlar yayımladı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, saldırının Türkiye'nin Rusya ve İsrail ile yakınlaştığı bir dönemde gerçekleştirildiğine dikkati çekti. Palandöken, "Amaç ülkemizi terör nedeniyle yaşanmaz, seyahat edilmez bir ülke olarak dünyaya tanıtmak istemektir. En önemlisi ülkemizin ilerlemesini ve yükselmesini istemiyorlar. Bugün birlik olma günüdür. Hainler bu yaptıkları caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir." ifadelerini kullandı.

"Terör örgütleri amaçlarına ulaşamayacak"

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar da "Terör, toplumda infial ve korku yaratmak istiyor. Bu terör saldırısının arkasındaki alçaklar şunu çok iyi bilmelidir ki kanlı hesapları asla tutmayacak. Milletimiz, bayrama hazırlandığı bu mübarek Ramazan gününde yapılan alçakça ve kalleşçe saldırıları boşa çıkaracak, birliğini ve beraberliğini muhafaza ederek teröre karşı topyekun mücadelesini sürdürecek." değerlendirmesinde bulundu.

"Terörün hedefi insanlık"

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci de saldırıyı kınayarak, "Tam İsrail ve Rusya ile ilişkilerin normalleşme sürecine girdiği bu dönemde, gelişmelerin turizme olumlu yansımaları olacağı umulurken Avrupa'nın en büyük havalimanlarından birinde saldırı gerçekleştirmek sadece Türkiye'nin değil, içinde bulunduğu coğrafyanın istikrarına gölge düşürmektir." ifadelerini kullandı.

"Tüm dünya vatandaşlarına yönelik"

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Yağız Eyüboğlu ise ayda 24 milyondan fazla yolcuya ev sahipliği yapan Atatürk Havalimanı'na yönelik saldırıyla tüm dünya vatandaşlarının hedef alındığını kaydetti. Eyüboğlu, toplum olarak sağduyuyu kaybetmeden, birlikte hareket ederek bu zor günlerin en kısa sürede atlatılacağına inandığını bildirdi.

"Terör insanlık suçudur"

Ankara Genç İş Adamları Derneği (ANGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Emre Altındağ da terör saldırısında çok sayıda masum vatandaşı kaybetmenin derin üzüntüsü içinde olduklarını ifade ederek, gerekçesi, sebebi, amacı ne olursa olsun terörün insanlık suçu olduğunu ve her kesim tarafından nefret ve şiddetle kınanması gerektiğini vurguladı.

Erhan Cihan Ünal,Arife Yıldız Ünal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber