HDP'li vekillerin fezlekeleri savcılığa ulaştı

HDP Eş Genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu 6 milletvekili hakkında hazırlanan 8 fezleke Adana Cumhuriyet Başsavcılığına ulaştı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2016 11:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
HDP'li vekillerin fezlekeleri savcılığa ulaştı

Milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin anayasada değişiklik yapılmasını öngören kanunun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle cumhuriyet başsavcılıklarınca düzenlenen fezlekeler, ilgili savcılıklara gönderilmeye başlandı.

Adalet Bakanlığı, TBMM'den gelen milletvekili dosyalarından, Demirtaş ve Yüksekdağ ile CHP milletvekilleri Muharrem İnce ve Elif Doğan Türkmen ile MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu'nun 1'er fezlekesini, HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş'a ait 3 fezlekeyi Adana Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

Başsavcılığa ulaşan fezlekelerde, Demirtaş "Terör örgütü propagandası yapma", Yüksekdağ ve Beştaş, "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama", İnce "Hakaret", Halaçoğlu "Sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret", Türkmen de "İmar kirliliğine neden olma" ile suçlanıyor.

- Savcılıklardaki süreç

Başsavcılıklar, her bir fezlekeyle ilgili ayrı soruşturma başlatacak. Soruşturmalar, Türk Ceza Kanunu (TCK) ve Ceza Muhakemeleri Kanunu (CMK) hükümleri uyarınca yürütülecek. Dokunulmazlığı kaldırılanların milletvekilliği devam edecek.

Öte yandan, milletvekili seçilmeden önce haklarında dava açılan MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz ile HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkındaki dava dosyaları da Adana Cumhuriyet Başsavcılığına getirildi. Yılmaz'ın "Görevi kötüye kullanma" suçundan görülen dava dosyası Adana 21. Asliye Ceza Mahkemesine, Yüksekdağ'ın "Terör örgütü propagandası yapma" ile suçlandığı dava dosyası ise Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesine ulaştı.

Neşet Karadağ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber