Üniversitenin sınav başarısı kılavuzdan geçiyor

Fem Yayınları Eğitim Koordinatörü Faruk Ardıç, ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda yapılan değişiklikleri anlattı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 29 Haziran 2016 13:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversitenin sınav başarısı kılavuzdan geçiyor

Bu yıl üniversite tercihi yapacak gençler, ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda seçecekleri üniversitelerle ilgili başta akreditasyon ve mezunlarının sınav başarıları olmak üzere farklı bilgilere ulaşabilecek.

Adaylara ön bilgi vermek amacıyla yayımlanan ve tercihlerin 26 Temmuz-2 Ağustos arasında olduğu belirtilen kılavuzdaki değişiklikleri Fem Yayınları Eğitim Koordinatörü Faruk Ardıç şöyle aktardı:

-Geçen yıl tıp ve hukuk fakülteleri için gelen başarı sırası barajına bu yıl mimarlık ve mühendislik fakülteleri de eklendi.

-Daha önce 30 olan tercih sayısı bu yıl 24 oldu.

EK PUAN

-Bu sene ilk kez tercih yapacak olan meslek lisesi mezunları kendi alanlarıyla ilgili tercih yaptıklarında ek puan alamayacaklar.

-Mühendislik, tıp, veterilerlik başta olmak üzere bazı programlara yeterliliklerini kanıtlamak için yurtdışı ve yurtiçinde sivil toplum kuruluşları tarafından verilen akreditasyonlar bu yıl kılavuzda programların karşısına eklendi.

Bürde Özçakır

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber