Lice'de yakalanan 6 terörist'in itirafları

YAKALANAN PKK'LILAR: ÖRGÜT YÜZDE 20 PAY ALIYOR Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde silah ve techizatlarıyla yakalanan 6 PKK'lı, güvenlik güçlerine verdikleri ifadelerde PKK'nın ekili esrarlardan yüzde 20 pay aldığını anlattı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2016 19:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Lice'de yakalanan 6 terörist'in itirafları

Yakalanan ve aralarında Suriye uyrukluların da bulunduğu PKK'lılar ile güvenlikg örevlileri arasında geçen diyaloglar şöyle:

Asker: Karnın aç mı? Yiyecek birşeyler de getirir misin?

PKK'lı: Ben Lice'nin Yolçatı'daki terörist mezarlığında katıldım. Bizim denetimimizdedir. Yani karışmıyoruz. Bi de yüzde 20 vergi alıyoruz. Ekenlerden.

Asker: Ne ekenlerden?

PKK'lı: Kenevir.

PKK'lı: Ben çobanım sürüye YPG geldi. Savaş var Suriye. Diyor ki sen savaş yapmıyor. Bu toprağını bırak git. Ben de ailem de geldim. 2 adam HDP il binası ben onu tanıyorum. Şimdi gidiyor ne yapıyor. İşte ben burada teslim olacaktım. Agir buranın sorumlusu. Kim kaçarsa vuruyor. Komutanım ben Türkiye Cumhuriyeti'nden özür dilerim ben.

Asker: Ben sana bir şey söyleyecem önce. Sen Suriyelisin anladığım kadarıyla. Suriye'den geldin. Biz burada 3 milyona yakın Suriyeliye bakıyoruz. Suriyeliyi doyuruyoruz. Senin öz vatandaşlarına bakıyoruz, besliyoruz. Sen bize bunu niye yaptın? Sen bu askere nasıl sıktın? Bu senin vatandaşlarına, senin halkına, milletine yemek veren, doyuran bu askere nasıl sıktın?

PKK'lı: Her şey işte devlet bana verdim. Ama ben dedim ya yani tehdit verecek.

PKK'lı: Zaten YPG, PKK yaptı. Yani PKK, YPG'yi yaptı. Fark yok aynı. Zaten onu örgütlenme yapıyor PKK. YPG varya PKK onu örgütlenme yapar. Mesela kurallar, talimatlar var ya mesela diyor ki, bu operasyon bugün olacak. PKK, YPG'ye talimat veriyor.

Asker: Bu örgütle kenevir arasında bağlantı var mı?

PKK'lı: Var. Bize biz buraya geldiğimizde söylediler. Özellikle bu köylere karışmayın.

Asker: Ne için, nasıl yani?

PKK'lı: Bu esrarı eksinler. Bize zararı yok. Biz vergisini alıyoruz. Yüzde 20'si zaten bizimdir dedi.

Asker: Kim dedi sana bunu?.

PKK'lı: Bu büyük komutanlar. Agir denen komutanlar onlar söyledi. Beni Sisi'ye getiren bir adam vardı.

Asker: Sisi? Mezarlığa mı?

PKK'lı: Evet mezarlığa.

Asker: Mezarlıkta mı katıldın sen de?

PKK'lı: Evet oradan bizi buraya getirdiler.

PKK'lı: Sakın sakın katılmasınlar. Uzaktan bakıldığı gibi değil. Allah inancı yok. Gençleri zehirliyorlar. Bu esrarla.

Asker: Biz size anons yapmadık mı?

PKK'lı: Anons yaptınız evet.

Asker: Duymadın mı anonsları?

PKK'lı: Duydum. İşte 'biz 5 dakika ateş etmeyeceğiz teslim olun' ondan cesaret aldık zaten teslim olduk. Biz korktuk siz öyle dediniz cesaret aldık teslim olduk.

PKK'lı: Kürdistan'nın yakın olduğunu sürekli söylediğini ve en çokta din konusu. İslam dinini değil bütün dinleri yok sayıyor. Mesela tanrıya inanmıyorlar ateist gibi.

PKK'lı: 6'sı teslim olduk.

Asker: 6'sı teslim oldu, diğer 4'ü?

PKK'lı: Diğer 4'ü, onlar işte burada 4'ünü çatışmada bırakıyorlar. Öbür 4'ü arka taraftan çıkıyor. Kaçanlardan biri Agir zaten. Buranın sorumlusu. Onlar da Kandil'den gelmişti.

Asker: Dağ kadrosundan. Onlar kaçtı sizi bıraktılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber