TÜBA üyesi Mandal Avrupa Akademisi üyeliğine seçildi

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asli Üyesi Prof. Dr. Hasan Mandal, Avrupa Akademisi üyeliğine seçildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2016 20:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TÜBA üyesi Mandal Avrupa Akademisi üyeliğine seçildi

TÜBA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 26 Haziran'da gerçekleştirilen Avrupa Akademisi toplantısında, sosyal ve bağlantılı bilimler ile mutlak bilimler ve yaşam bilimleri alanında yeni üyeler seçildi.

Değerlendirme işleminin ardından, aynı zamanda Sabancı Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi de olan TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Mandal ile Avrupa kıtasından çok sayıda seçkin uluslararası bilim insanı, üyeliği kabul etmeye davet edildi.

Hasan Mandal'a Avrupa Akademisi üyelik beratı, 4-6 Eylül 2017'de Budapeşte'de gerçekleştirilecek yıllık toplantıda takdim edilecek.

- Prof. Dr. Mandal kimdir?

Eskişehir'de doğan Mandal, 1987 yılında ODTÜ Metalurji Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. 1992'de de Newcastle Üniversitesinden doktora unvanını aldı. Anadolu Üniversitesi Seramik Mühendisliği Bölümü'nde yardımcı doçent olarak göreve başlayan Hasan Mandal, 1996'da doçent, 2001'de de profesör oldu.

Mandal, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Ödülü de dahil olmak üzere ulusal ve uluslararası düzeyde çok sayıda ödüle layık görüldü. Dergilerde yayımlanmış 125'in üzerinde eseri ve 6 uluslararası kapsamda patenti bulunan Mandal, aynı zamanda Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi.

- Avrupa Akademisi

Avrupa çapında faaliyetleri olan ve 1988 yılında kurulan akademi, çeşitli bilim alanlarında çalışmalar yürütüyor.

Avrupa Akademisi'nin, tüm Avrupa ülkelerinden ve tüm disiplinlerden, uluslardan ve coğrafi bölgelerden seçilmiş 3 bin 500'in üzerinde seçkin üyesi bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber