Yıldırım, teröristlerin nasıl içeri girdiklerini açıkladı

Başbakan Binali Yıldırım, "Teröristler güvenlik sisteminden geçemeyince uzun namlulu silahlarla ateş açarak içeriye girmiştir" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2016 23:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yıldırım, teröristlerin nasıl içeri girdiklerini açıkladı
Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'de bulunan Arnavutluk Başbakanı Rama ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

"TERÖRİSTLER ATEŞ AÇARAK İÇERİ GİRMİŞTİR"

Toplantıda dünkü saldırı hakkında bilgi veren Başbakan Binali Yıldırım, "Çalışmalar devam ediyor. DAEŞ olduğuna dair düşüncemiz ağırlık kazanarak devam ediyor. Şunu belki kamuoyunun bilmesinde yarar görüyorum teröristler normal güvenlik sisteminden geçemeyince, geri dönüp valizlerinde bulunan uzun namlulu silahları alarak ateş açarak içeri girmiştir. Havaalında fiziki kontrol yapmak yetmez. Dışarıdan silahla yapılacak saldırıya karşı tedbir almak gerekebilir. Güvenlik sayısını artıracağız" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin, "Bu bize şunu gösterdi, demek ki havaalanında fiziki kontrol, x-ray kontrolü yapmak yetmez, dışarıdan silahla yapılabilecek herhangi bir müdahaleye karşı da belki ilave tedbirler hazır bulundurmak gerekiyor. Bu bağlamda havaalanlarımızın girişlerinde ve özellikle özel eğitilmiş güvenlik elemanlarımızın daha fazla mevcudiyetini artıracağız." dedi.

Başbakan Yıldırım, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile Çankaya Köşkünde düzenlediği ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

İstanbul'daki terör saldırısı sonrası açıklamasında "DEAŞ'ı işaret eden emareler var" şeklindeki sözleri hatırlatılarak, "Bugün bu netleşti mi, teröristlerin uyruklarının yabancı olduğuna yönelik bir tespit var mı?" şeklindeki soru üzerine Yıldırım, konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini, büyük bir patlama olması nedeniyle tespit işlerinin zaman aldığını söyledi.

"Terör olayını üstlenenler konusundaki düşüncemiz ağırlık kazanarak devam ediyor, DEAŞ olduğuna işaret ediyor." ifadesini kullanan Yıldırım, "Herhalde bir iki gün içerisinde çalışmalar tamamlanır ve canlı bombaların kimliği dahil bütün bilgiler kamuoyuyla paylaşılmış hale gelir." dedi.

"Havaalanının güvenlik zafiyeti var mı, yok mu tarzında muhabbetler oluyor. Şunu belki kamuoyunun bilmesinde yarar görüyorum, teröristler normal güvenlik sisteminden geçemeyince, tarayıcılardan, polis kontrolünden, güvenlik kontrolünden geçemeyince geri dönüp valizlerinde bulunan uzun namlulu silahlarla gelişi güzel orada güvenlik kontrolü yapan insanlara ateş açmak suretiyle içeri girebilmiştir. Bir tanesi dışarıda patlatmış kendisini, diğer ikisi de o ateş açma sırasındaki panikten yararlanarak içeriye girmiş ve içeride patlatmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Konunun özünün bu olduğunu ve vatandaşlardan farklı yorumlara itibar etmemelerini özellikle beklediğini belirten Yıldırım, "Bu bize şunu gösterdi, demek ki havaalanında fiziki kontrol, x-ray kontrolü yapmak yetmez, dışarıdan silahla yapılabilecek herhangi bir müdahaleye karşı da belki ilave tedbirler hazır bulundurmak gerekiyor. Bu bağlamda havaalanlarımızın girişlerinde ve özellikle özel eğitilmiş güvenlik elemanlarımızın daha fazla mevcudiyetini artıracağız." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber