İstanbul'da oto hacker çetesine operasyon

istanbul Asayiş Şube Müdürlüğü 2 ay önce, özel teknolojik cihazlar kullanarak lüks otomobilleri çalan bir şebekeyi çökertti. "Beyne Format" adı verilen operasyonda, 40 kişi yakalandı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 29 Haziran 2016 22:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul'da oto hacker çetesine operasyon

Müslim SARIYAR

İstanbul polisi, son zamanların en önemli oto hırsızlık operasyonuna imza attı. Asayiş Şube Müdürlüğü 2 ay önce, özel teknolojik cihazlar kullanarak lüks otomobilleri çalan bir şebekeyi belirledi. Teknik ve fiziki takip başladı, şüphelilerin araçları çalmak için kullandığı yöntem tespit edildi.

Buna göre çete üyeleri, önce çalacakları otomobilin benzin kapağındaki anahtar yuvalarını söküyor, ardından da 'izini' aldıkları anahtarın yedeğini üretiyordu. Bu anahtarlarla kapıyı açan hırsızlar, sonraki aşamada ise yüksek teknoloji ürünü özel yazılımlar kullanıyordu. Bir cihaz sayesinde güvenlik sistemini hack'leyip beyni değiştirilerek "İmmobilizer" sistemini devre dışı bırakıyordu.

Teknik ve fiziki takibin yanı sıra çetenin içine sızan bir 'köstebek' polis aracılığıyla, 50'ye yakın şüpheli tek tek belirlendi. Araştırma safhası tamamlanınca da operasyon için düğmeye basıldı.

Özel Harekat, Çevik Kuvvet ve Havacılık Şube Müdürlüğü'nün de katıldığı "Beyne Format" adı verilen operasyonda, aralarında çete lideri Ferhat G.'nin de bulunduğu 40 kişi yakalandı.

Şebekenin 5 üyesinin ise daha önceden tutuklandığı anlaşıldı. Şu ana kadar 49 araç çaldığı belirlenen çetenin daha fazla hırsızlığının olup olmadığı ise araçların beyinlerini okuyan cihazın incelenmesiyle ortaya çıkacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber