Çin'le nükleer enerjide büyük işbirliği imzası

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye ile Çin'in nükleer enerji işbirliği anlaşmasına imza attı. İki ülke arasında nükleer teknolojiler ve işbirliğinin geliştirilmesi hedefleniyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 30 Haziran 2016 08:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çin'le nükleer enerjide büyük işbirliği imzası

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Çin Ulusal Enerji İdaresi Direktörü Nur Bekri, iki ülke arasında nükleer enerji alanında işbirliğine dair mutabakat zaptını imzaladı. Zaptın kapsamının nükleer teknolojiler ve nükleer işbirliğinin karşılıklı olarak geliştirilmesi olduğu belirtildi. Çin'in başkenti Pekin'deki G20 Enerji Bakanları Toplantısı için dün sabah bu ülkeye giden Bakan Albayrak, toplantının açılış seremonisine katıldı. Aile fotoğrafı ve açılış oturumunun ardından Albayrak, bir dizi ikili görüşme gerçekleştirdi. Albayrak ilk görüşmesini AB Komisyonu Enerji ve İklim Komiseri Miguel Aries Canete ile yaptı. Canete, konuşmasının başında İstanbul'da gerçekleşen terör saldırısını lanetledi, yaşadığı derin üzüntüyü dile getirdi. Görüşmede Türkiye ve AB arasındaki enerji işbirliği ve özellikle enerji faslı ele alındı. Albayrak, Canete'nin ardından Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörü Fatih Birol ve Japonya Devlet Bakanı Tasuga Takegi ile bir araya geldi.

YATIRIM DAVETİ YAPTI

Albayrak'ın son görüşmesi ise Çin Ulusal Enerji İdaresi Direktörü Nur Bekri ile oldu. İki bakan bu görüşmede önemli bir anlaşmaya imza attı. İki ülke arasında nükleer teknolojiler ve işbirliğinin karşılıklı geliştirilmesine dair mutabakatı imzaladılar. İki bakanın ayrıca, güçlü işbirliğinin enerjinin diğer alanlarına da yansıtılması konusunda ortak fikir benimsedikleri ifade edildi. Bakan Albayrak, başta kömür ve yenilenebilir enerji olmak üzere, Türkiye'nin bu alandaki yatırım imkanlarını anlatırken, Çinli firmaları Türkiye'ye yatırıma davet etti. Bakan Albayrak, bugün "Uluslararası Enerji Gelişimi için Beklentiler, Fırsatlar ve Tehditler" başlıklı oturumun moderatörlüğünü yapacak, bir konuşma gerçekleştirecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber