'HDP'den PKK'ya gittik'

Diyarbakır Lice'de devam eden operasyonda teröristlerle sıcak temas sağlandı. Ormanlık arazide köşeye sıkışan 6 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. Teröristler ifadelerinde yaşadıkları pişmanlığı dile getirdi. Suriyeli M.Ş, örgüte HDP İstanbul il binasından katıldığını söyledi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 30 Haziran 2016 08:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'HDP'den PKK'ya gittik'

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yürütülen operasyonda 6 teröristin yakalandığı bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, Lice'nin Seyrek köyü kırsalında teröristler ile sıcak temas yaşandığı belirtildi. Açıklamada, "Yaşanan sıcak temasın sonunda arazide sıkıştırılan 6 bölücü terör örgüt mensubu silah ve teçhizatlarıyla güvenlik güçleri tarafından yakalanmış ve haklarında adli süreç başlatılmıştır. Teröristlerle birlikte bir bixi, 5 Kalaşnikof, 7 el bombası, 10 şarjör, 434 fişek, 2 telsiz, örgütsel doküman, hava görüntülerini engellemek amacıyla kullanılan şemsiye, yaşam ve giyim malzemeleri ele geçirilmiştir" denildi.

VERGİ DİYE HARAÇ ALDIK

Teslim olan teröristler ifadelerinde, terör örgütü PKK'nın en büyük gelir kaynağının uyuşturucu ticareti olduğunu, Lice'de arazisine kenevir eken köylülerden örgütün "vergi" adı altında haraç aldığını itiraf etti. Teröristlerden, "Fedakar Canfeda" kod adlı Diyarbakır doğumlu C.Y, ifadesinde, örgüte Lice ilçesindeki Yolçatı Mezarlığı'nda "Hoca" lakaplı örgüt sorumlusu aracılığıyla katıldığını, terör örgütüne genellikle bu bölgeden elaman kazandırıldığını belirtti. Suriyeli Şeyh Osman kod adlı M.Ş, ifadesinde Suriye'deki iç savaştan kaçarak İstanbul'a geldiğini ve burada çobanlık yaptığını belirterek, yanına gelen bazı teröristlerin "Bizimle gelmezsen ailene zarar veririz" diyerek kendisini tehdit ettiğini aktardı.

12 GÜN HDP BİNASINDA KALDIM

M.Ş, ifadesinde şunları kaydetti: "İstanbul'dayken YPG'liler geldi bana 'savaşacaksın' diyerek tehditte bulundu. Beni önce HDP il binasına götürdüler. 12 gün önce de buraya geldim. Vallahi çok pişmanım. Kaçmak için plan da yaptım. Ben teslim olacaktım, buranın sorumlusu 'Agir' örgütten kim kaçarsa onu vuruyor. Ben Türkiye Cumhuriyeti'nden özür dilerim."Türkiye'nin kendisi gibi Suriye'deki iç savaştan kaçan sığınmacılara yardım eli uzattığına işaret eden M.Ş, Türkiye'ye karşı bir daha böyle bir girişimde bulunmayacağını bildirdi.

BÜTÜN DİNLERİ YOK SAYIYORLAR

Argeş kod adlı R.A. terör örgütünün ateist düşünceyle yönetildiğini anlattı. R.A, "Sadece İslam dinini değil, bütün dinleri yok sayıyor. Tanrı'ya inanmıyorlar, çoğu ateist. Genelde dağlarda kalıyoruz, 2-3 gün su içemiyoruz, yemek yiyemiyoruz" dedi.

Kaçmak istedim örgüt bırakmadı

Ailevi sorunlardan dolayı terör örgütüne katıldığını savunan C.Y, terör örgütüne katılmak isteyenlere, "Bu dağ başlarında zaten insan yaşayamaz. Ailesinden kopuk, annesinden babasından kopuk insan hiç yaşayamaz. Dağ başlarında ölümü beklemek çok zor. İnsan kaçmak istediği zaman da bırakmıyorlar. Ailelerinden, arkadaşlarından, yaşamlarından uzak durmasınlar. Örgüt sorumluları kaçmak isteyenleri öldürüyor. Gençliklerine yazık. Örgüte katılmasınlar, biz pişman olduk." çağrısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber