Meteoroloji'den günlük hava tahmini-haritalı

Hava sıcaklığı Kuzey ve iç bölgelerde 2 ila 4 derece azalacağı, batı kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Haziran 2016 08:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meteoroloji'den günlük hava tahmini-haritalı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Malatya, Kütahya, Eskişehir, Adana, Osmaniye, Antalya'nın kuzeydoğusu, Toroslar mevkii, Kahramanmaraş'ın batısı ile Ankara'nın kuzey ve doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta Karadeniz (Samsun, Ordu, Amasya, Tokat, Çorum), Sinop, Kastamonu'nun doğusu, sabah saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz kıyılarında (Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde) yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey ve iç bölgelerde 2 ila 4 derece azalacağı, batı kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

UYARILAR YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Orta Karadeniz (Samsun, Ordu, Amasya, Tokat, Çorum), Sinop, Kastamonu'nun doğusu, sabah saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz kıyılarında (Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde) yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, lokal dolu yağışı, taşkın vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber