Mehdi Eker: Havaalanına gidiyordum bomba patladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, İstanbul'daki temaslarının ardından Ankara'ya dönmek üzere Atatürk Havalimanına gitmek üzereyken bombalı saldırının meydana geldiğini söyledi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 30 Haziran 2016 11:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mehdi Eker: Havaalanına gidiyordum bomba patladı

Beraberinde İstanbul Büyükşehir Beldiye Başkanı Kadir Topbaş'la birlikte havaalanına geçen ve çalışmalara katılan Eker, ilk anları ve daha sonrasında hastanede yaptıkları ziyaretleri Hürriyet'e anlattı. Eker, IŞİD militanlarının üzerinde el bombası, tabanca, kaleşnikof ve vücuduna sarılı bomba olduğunu söyledi. Eker, şunları anlattı:

DRAMATİK HASTANE ZİYARETİ

"İstanbul'da programım vardı. Saat 23.00'de havaalanına geçerek Ankara'ya dönecektim. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikteydik, duyunca birlikte havaalanına geçtik. İlk gelen bilgiler hemen değerlendirildi. Başbakan Binali Yıldırım geldikten sonra birkaç kez toplantı yapıldı. Daha sonra hastane ziyaretlerine geçtik. Çok can yakıcı ve üzücü anlardı. Hastanede, 12 yaşında Suudi Arabistan'lı bir kız çocuğunu tedavi ediyorlardı, durumu iyiydi; ama ailesinden üç kardeşi ve bir yeğeni olayda hayatını kaybetmiş, kendisinin haberi yoktu.

ÜZERLERİNDEKİ SİLAHLAR

Bu çok organize bir iş. IŞİD olduğu hemen ortaya çıktı zaten. El bombası, tabanca, kaleşnikof silah ve vücuduna sarılı bomba ile birlikte geliyor. Hem panik yaratmak hem de çok sayıda insana zarar vermek için planlanmış. Havaalanının içine girme zorluğu nedeniyle dış hatlar kapısı hedef alınmış. Bunların bağlantıları, kimlerin getirdiği, aracılık ettiği, işbirliği yapanlarla ilgili çalışma başlatıldı. Sabah saatlerine kadar İstanbul'da kaldık, çalışmaları izledik. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Ankara'ya döndük..."

Nuray BABACAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber