Sağanak ve dolu nedeniyle 25 ev kullanılamaz hale geldi

Kent merkezinde etkili olan sağanak, dolu ve su baskınları nedeniyle 25 ev kullanılamaz hale geldi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2016 16:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağanak ve dolu nedeniyle 25 ev kullanılamaz hale geldi

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy kent merkezinde önceki gün etkili olan sağanak, dolu ve su baskınları nedeniyle 25 evin kullanılamaz hale geldiğini belirterek, gerekli yardımda bulunacaklarını söyledi.

Köksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin önceki gün son yılların en yüksek yağışını aldığını ifade etti.

Özellikle üç mahallede etkili olan sağanak ve dolu yağışından kaynaklanan su baskınlarından 50 evin ve müştemilatın etkilendiğini, bunlardan 25'inin oturulamaz ve kullanılamaz hale geldiğini bildiren Köksoy, "Bunlarla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Şu an kullanılamaz bu evler için vatandaşımıza gerekli yardımımız olacak. Değiştirilmesi gerekli olan evler değiştirilecek." dedi.

- "Son yılların en şiddetli yağışıydı"

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yapılan kanal ve bentlerin, bu ölçüdeki yağış sonrası faciayı önlediğini belirten Köksoy, "Mevcut yağış, daha çok hasar verebilirdi. Bu nedenle özellikle Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu ve ekibine teşekkür ediyorum. Böyle bir yağışı daha önce görmemiştik. Son yılların en şiddetli yağışıydı. İlk kez bu kadar etkili bir yağış ile karşı karşıya kaldık. Bu kadar kısa sürede bu hasar oluştu." diye konuştu.

Yağışta evi hasar gören Yeni Mahalle sakinlerinden Macar Koç, ev ve eşyalarının kullanılamaz hale geldiğini söyledi.

Olaydan sonra 2 gündür çocuklarıyla akrabalarında kaldıklarını ifade eden Koç, "Evim ve eşyam tamamen gitti. Kullanılamaz hale geldi. Evin içini tamamen su aldı. Duvarlarda hala izleri var, bir metreyi aşan su baskını oldu. Böyle bir şey daha önce görmedik." şeklinde konuştu.

Meteoroloji, Ardahan'da önceki gün metrekareye 73,4 kilogram yağış düştüğünü bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber