Osmangazi Köprüsünden günlük 30 bin araç geçecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Azeri mevkidaşı Memmedov'la köprüde test sürüşü yaptı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2016 00:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Osmangazi Köprüsünden günlük 30 bin araç geçecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Günlük ortalama 30 bin araç muhtemelen geçecek. Bayram öncesi ve sonrası bu rakamın da üzerine çıkmasını bekliyoruz. İnsanlar alıştıkça bu rakam 40 binleri geçecek." dedi.

Arslan ile Azerbaycan Ulaştırma Bakanı Ziya Memmedov, açılış töreninin ardından Osmangazi Köprüsü'nde test sürüşü yaptı.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünya şaheseri projelerden birisini daha hayata geçirdiklerini belirterek, köprünün özellikleri itibariyle dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada yer aldığını söyledi.

Fay hattı da hesaba katılarak yapılan bir köprü olduğunu ifade eden Arslan, "Körfezi 1,5 saatte dolaşmaktansa 6 dakikada karşıdan karşıya geçebileceğiniz, İstanbul'u, İzmir'i çok yaklaştıracak 3,5 saatlik bir mesafeye düşürecek köprü ve devamındaki otoyollar. Osmangazi Köprüsü sadece mesafe kısaltmakla kalmayacak, aynı zamanda İstanbul, Kocaeli, Yalova, Çanakkale, Balıkesir, İzmir ve Bursa bütün bu illerimizin birbiriyle daha yüksek seviyede ticari ve ekonomik olarak ilişkiler kurması demek." ifadesini kullandı.

Arslan, köprü sayesinde bölgeler arasında daha yüksek seviyede ticari ve ekonomik ilişkiler kurulacağını dile getirerek, köprünün bölgelerin hepsinde ciddi şekilde sanayileşmeye katkı sağlayacağını kaydetti.

Köprüyle hammadde ve mamul maddelerinin limanlara ulaşımının kolaylaştığını anlatan Arslan, bunun önemli bir özellik olduğunu bildirdi.

- "Köprü, bayram süresince bedava"

Köprünün, Marmara Bölgesi'nin yükünün Ege'ye, oradan da Akdeniz'e aktarılması adına mesafeleri kısaltan şaheser bir proje olduğunu vurgulayan Arslan, şöyle konuştu:

"Bakanlık olarak bir gurur daha yaşıyoruz. Kağıt üzerinde hayal denen birşeyi bugün hayata kavuşturmuş bulunuyoruz. O zaman hissediyorsunuz projenin muhteşemliğini. Bu gece yarısından itibaren vatandaşımıza hizmet verecek. Bayram döneminde insanlarımız bu köprüyü kullanarak hem bayramlaşma adına birbirlerine kolay gitmiş olacaklar hemde 9 günlük bir tatil olması hasebiyle, tatile gitmek isteyenler hızlı bir şekilde tatile gidebilecekler. Sayın Cumhurbaşkanımız, yap-işlet-devret projesi olmasına rağmen, görevli şirket tarafından işletiliyor olmasına rağmen, bayram süresince insanlarımızın köprüyü ücretsiz kullanacağını açıkladı. Dolayısıyla bayramlaşmayı da ağız tadıyla yapabilecekler. Vatandaşlarımızın kurallara uyarak, dikkatli bir şekilde kazasız belasız bayramlaşmalarını diliyorum."

- "İnsanlar alıştıkça günlük ortalama 40 bin aracı geçer"

Bakan Arslan, açılış törenine katılan farklı ülkelerden gelen ulaştırma bakanlarınca, köprü ve projenin oldukça övgü aldığını söyledi.

Otomobili kullandıkları sırada Memmedov'un da proje için iltifatkar sözler söylediğini anlatan Arslan, "Türk insanı olarak bu büyük projelerle ne kadar gurur duysak azdır. Türkiye bu gururu hak ediyor. Bu gururu hak eden bir Cumhurbaşkanı, bir Başbakanı var. Onlar da bütün dünyanın mazlumlarının ve mağdurlarının umudu olmaya devam ediyorlar. Biz bu büyük projeleri yaptıkça, Türkiye büyüdükçe, Türkiye 2023 hedeflerine sağlam adımlarla ilerledikçe, herkesin gururu olmaya devam edecek." şeklinde konuştu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, köprünün yolu önemli ölçüde kısalttığını belirterek, şunları kaydetti:

"Günlük ortalama 30 bin araç muhtemelen geçecek. Bayram öncesi ve sonrası bu rakamın da üzerine çıkmasını bekliyoruz. İnsanlar alıştıkça, bu rakam 40 binleri geçecek. Şu anda İstanbul'dan çıkan bir araç, Osmangazi Köprüsü'nü daha sonra İznik güzergahını, Orhangazi Tüneli'ni kullanarak, Orhangazi ilçesine kadar kesintisiz otoyolla gidiyor olacak. Bu mesafeyi kısaltacak, dolayısıyla insanlarımız yoğun bir şekilde kullanacaklar burayı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber