MHP'de muhaliflerin B planı: Yeniden imza toplamak

Kulislerde, muhaliflerin mahkemeden olumlu yanıt alamamaları durumunda, tüzük değişikliği için yeniden imza toplama girişiminde bulanabilecekleri dile getiriliyor

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 01 Temmuz 2016 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MHP'de muhaliflerin B planı: Yeniden imza toplamak

MHP'li muhalifler, Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak, 19 Haziran kurultayında alınan kararlarla ilgili ihtiyati tedbirin kaldırılmasını ve davanın reddedilmesini istedi. Kulislerde, muhalefetin başvurudan sonuç almaması durumunda "B planı" olarak yeniden imza toplama girişiminde bulunabileceği konuşuluyor.

Çağrı heyetinin düzenlediği 19 Haziran'daki kongrede, seçimli olağanüstü kongreyi toplamak üzere yetki verilen Müsavat Dervişoğlu, Şefik Çirkin ve Enez Kaplan, avukatları Feridun Bahşi ve Veysel Güldoğan aracılığıyla Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu. Başvuruda, "19 Haziran'da yapılan olağanüstü kurultayın geçerli olması sebebiyle" davanın reddi, 24 Haziran'da verilen ihtiyati tedbir kararının da kaldırılması istendi. Dilekçede, davanın hem "usül ve yasaya aykırı olduğu" gerekçesiyle reddi hem de kongre iş ve işlemlerinin yetişmesi bakımından acilen incelenerek karara bağlanması talep edildi. Kulislerde, muhaliflerin mahkemeden olumlu yanıt alamamaları durumunda, tüzük değişikliği için yeniden imza toplama girişiminde bulanabilecekleri dile getiriliyor.

Kurultaydan sonuç alınmaması durumunda Meral Akşener'in MHP'den ayrılarak yeni parti kuracağı iddiaları ise yalanlandı. Akşener'le birlikte hareket eden eski MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, "Bu iddialar, genel merkez kaynaklı basın yönlendirmeleridir. Şu anda böyle bir kanaat yoktur. Biz mahkemenin kararını bekliyoruz. Mahkemenin olumlu bir karar vereceği noktasında da ümitliyiz" dedi.

SİNAN OĞAN: BU İŞ 2018'E KALMAYACAK

Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin ihtiyati tedbir kararının ardından olağanüstü kurultay seçeneğini rafa kaldıran ve olağan kurultayın 2018 yılında yapılacağını açıklayan genel merkeze, genel başkan adaylarından Sinan Oğan'dan yanıt geldi. Oğan, "Zannedilmesin ki Yüksek Seçim Kurulu'ndan bu davayı çekmekle bu iş 2018'e kaldı. İtirazlarımız var. En kısa zamanda inşallah neticesini alacağız'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber