Vezneciler'de hayatını kaybeden Yeşilot'un organları hastalara umut oldu

Vezneciler'deki bombalı saldırıda yaralanan ve hastanede vefat eden Levent Yeşilot'un organları, nakil bekleyen hastalara umut oldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2016 11:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vezneciler'de hayatını kaybeden Yeşilot'un organları hastalara umut oldu

İstanbul Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yeşilot'un böbrekleri, İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirilen operasyonla başka hastalara nakledildi.

Nakiller, Sağlık Bakanlığı Sıralama Sistemi Dağıtım Listesi'ne göre yapılırken, İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hüseyin Bakkaloğlu, börek nakil operasyonu hakkında bilgi verdi.

Bakkaloğlu, Yeşilot'un Vezneciler'deki patlama sonrası 112 tarafından hastanenin acil bölümüne getirildiğini, fakat müdahalelere rağmen beyin ölümünün gerçekleştiğini kaydetti.

Kızılot'un iki ağabeyinin onayıyla nakillerin yapıldığını aktaran Bakkaloğlu, "Hastanemizde Levent Yeşilot'un her iki böbreği ve karaciğeri nakil amacıyla kullanıldı. Organlar, 17 Haziran gecesi düzenlenen operasyonla alındı. Nakiller, rutin dışı bir olay değil. Operasyon iyi geçti. Standart bir şekilde gerçekleşti. Her iki böbreği de başarılı bir şekilde hastalarımıza naklettik." değerlendirmelerinde bulundu.

Bakkaloğlu, hastaların kısa süre sonra taburcu olacakları bilgisini vererek, sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti.

Hastaların diyalizden kurtulduğunu aktaran Bakkaloğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Şu an için nakil yapılan hastaların durumu iyi. Kadavra nakil sonrası iyileşme süreci canlı vericilerle yapılan nakillere göre biraz daha uzun sürüyor. Her iki hastanın da şu an için böbrekleri çalışıyor ve ikisi de diyalizden kurtulmuş durumda. Henüz taburcu işlemleri tamamlanmadı fakat normal gidişat süresine göre kısa süre içinde taburcu olacaklar gibi görünüyor. Bir hastamız yaklaşık 10 yıldır, diğer hastamız da yaklaşık 16 yıldır düzenli olarak diyalize girerek hayatını sürdürüyordu. Bizim bekleyen listemizde olan hastalardı ve donörün kan grubu ve doku uyumuna göre Sağlık Bakanlığı'nın incelemeleri neticesinde, Sağlık Bakanlığı puanlama sırasıyla en üst sıralarda önümüze geldi."

Sefa Mutlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber