'Terörün amacı insanları korkutmaktır'

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Atatürk Havalimanı'ndaki saldırı sonrası mektupla desteklerini ileten ve seyahat acentalarına "Türkiye'yi terk etmeyin" çağrısı yapan Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (BMDTÖ) Genel Sekreteri Taleb Rifai'yi telefonla arayarak teşekkür etti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2016 11:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Terörün amacı insanları korkutmaktır'

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Atatürk Havalimanı'ndaki saldırı sonrası BMDTÖ Genel Sektereri Rifai, Kültür ve Turizm Bakanı Avcı'ya destek mektubu gönderdi.

Rifai, saldırının hemen ardından yaptığı açıklamada da seyahat acentalarına, "Türkiye'yi terk etmeyin" çağrısında bulunarak, "Dünyanın en önemli tatil merkezlerinden biri olan Türkiye'nin bu konumda kalmaya devam edeceğine eminiz." ifadesini kullanmıştı.

CNN International'daki Richard Quest'in programında katılan Rifai, Türkiye'ye destek mesajları vermiş ve "Türk otoritelerin havaalanını açmaktaki hızı, gerçekten teröristleri yenilgiye uğratmıştır." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Bakan Avcı da Rifai'yi telefon arayarak verdiği destek için teşekkür etti. Görüşmede, bakanlık ile BMDTÖ'nün iş birliği konuları da gündeme geldi.

Görüşmede, turizm sektöründe iş birliğinin kapsamını genişleten mutabakat zaptının, gelecek ay örgütün İspanya'daki merkezinde imzalanmasına karar verildi. Bakan Avcı, bu ayın sonunda İspanya'nın başkenti Madrid'teki BMDTÖ merkezinde Rifai ile "Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü Arasında Mutabakat Zaptı"nı imzalayacak.

Zapta göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve BMDTÖ, turizm sektöründe kriz yönetimi, ürün geliştirme, destinasyon tanıtım ve pazarlaması gibi konularda ortak seminerler, konferanslar ve eğitim programları düzenleyecek ve yeni projeler geliştirecek.

-Turizmin uluslararası ilişkilerdeki etkisi

Rifai ile görüşmesini değerlendiren Avcı, terörün sadece Türkiye'nin değil, bütün dünyanın ve insanlığın sorunu olduğunu belirtti.

Turizmin uluslararası ilişkilerde son derece yapıcı etkisi bulunduğuna işaret eden Avcı, şunları kaydetti:

"Yeryüzündeki bütün kültürel miras, insanlığın ortak mirasıdır ve bu anlamda kültürel miras alanlarına yönelik teröre de bütün ülkeler karşı çıkmalıdır. Terörün bir amacı da insanları korkutarak, seyahat özgürlüğünü kısıtlamaktır. Bu tehdide karşı bütün ülkeler ve uluslararası kuruluşlar iş birliği içinde olmalıdır. Sayın Rifai ile yaptığımız görüşmede, gerek Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü ile gerekse üye ülkeler ile özellikle kültür turizmi alanında yapılabilecek iş birliği olanaklarını görüştük. Dünyada en çok turist alan 6. ülke olarak biz bu iş birliğine büyük önem atfettiğimizi özellikle vurguladık. Kendileri de Türkiye'nin potansiyelini ve turizmdeki konumunu çok iyi biliyorlar. Bu anlamda ay sonunda BMDTÖ'nün Madrid'deki merkezinde bir mutabakat zaptı imzalayacağız."

Rusya ile gelinen sürecin turizm sektörü için çok olumlu olacağına değinen Avcı, BMDTÖ ile yapılacak iş birliğinin de bunlara artı bir değer katacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber