Otizmli genç bölümünü 3. bitirdi

Üniversite sınavını kazanarak bölüm 3'üncüsü olarak mezun olma başarısı gösteren otizmli Cem Vardarcı, hem azmiyle hem de hayata olan bağlılığıyla herkese örnek oluyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2016 16:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Otizmli genç bölümünü 3. bitirdi

Gülçin ve Zaferi çiftinin ikinci çocuğu olarak dünyaya gelen Cem'in hayatı 4 yaşındayken aniden değişti. Dünyayla bağlantısı kesilen Cem'e, doktorlar kontrollerinde otizim teşhisi koydu. Aldıkları bu haberle yıkılan Vardarcı ailesi azim ve kararlılıklarıyla bir çok insana örnek olacak mücadele sergiledi.

Annesi ve babasının desteğiyle eğitim hayatına başlayan Cem, ilköğretimini tamamlayana kadar 6 okul değiştirmek zorunda kaldı.

Anne Gülçin Vardarcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yaşındayken Cem'in müziğe olan ilgisini keşfettiklerini ve onu bu yönde yönlendirmeye, özel dersler aldırmaya başladıklarını söyledi.

Oğlunun konservatuvarı okuyacağını hiç hayal etmediğini anlatan anne Vardarcı, "Her annenin hayali vardır, hiç kimse evladının kötü durumda olmasını istemez, hatta şimdi çocuk doğmadan hangi anaokuluna gidecek, sonrasında hangi okula gideceği konuşuluyor. Ama bizler için büyük bir karanlık vardı, şimdi ise gördüğünüz gibi her şey harika." dedi.

- Otizm algısını değiştirdi

Anne Vardarcı, oğluna yaptırdıkları çok basit yöntemlerle onun beynini iş yapabilir hale soktuklarını anlatarak, ailelere çocuklarının neye ilgisi varsa ona yönlendirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Cem'in hayata tutunduğunu ve üniversite okuduğunu duyan bir çok kişinin kendilerine ulaştığını ifade eden anne Vardarcı, oğlunun otizmin korkulan algısını değiştirdiğini belirtti.

Vardarcı, oğlunun tedavi yöntemlerini insanların da öğrenmesi için çeşitli kayıtlar tuttuklarını aktararak şunları kaydetti:

"Otizimden çıkmak bugün gördüğünüz gibi mümkün olabiliyor, sakın vazgeçmeyin. Terapistler, öğretmenler, arkadaşlar, komşuların yardımıyla bu hastalık yenilebiliyor. Biz bunu yaşadık ve çok mutlu olduk, herkese de bunun yapılabileceğini gösterdik. Cem'den sonra bu okula 7 kişi daha bu okula girdi, bu okul sahiplerinin vizyonlarının açık olması bize bu imkanları verdi."

Anne Vardarcı, oğlunun üniversiteden mezun olduğu günü görebilmenin mutluluğunu yaşadığını anlatarak, kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.

- "Asla vazgeçmeyin"

Cem Vardarcı, 2011 yılında Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesinin ardından girdiği üniversite sınavında 179 puan alarak Yaşar Üniversitesinin Müzik Bölümünün yetenek sınavına girdi, bu aşamayı da geçerek Yaylı Çalgılar programına kabul edildi.

Eğitim öğretimini aksatmadan tamamlayan Cem Vardarcı, üniversiteden bölüm 3'üncüsü olarak mezun olma başarısı gösterdi.

Hastalığı nedeniyle görmede bazı sıkıntılar yaşadığını analatan Vardarcı, "Geleceğe yönelik olarak hedefim okuduğum üniversiteside hoca olmak, bunun için de yüksek lisans yapmak istiyorum. İnsanlar vazgeçmesinler mücadeleye devam etsinler çabalasınlar" dedi.

Abla Gülser Vardarcı Koçar ise, kardeşinin ilerlediği her günün kendileri için mucize gibi geldiğini aktararak, yoğun çabaları sonrasında kardeşinin üniversiteyi bitirmesinin kendileri için tarifsiz bir duygu olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber