Çalık: Çocuklarımız geleceğimizdir

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör saldırılarından mağdur olan kadınların eğitim gördüğü kursu ziyaret etti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2016 22:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çalık: Çocuklarımız geleceğimizdir

Genel başkan yardımcıları Ataş ve Çalık Kur'an kursunda bulunan öğrencilerle sohbet ederek, onlara nasihatlerde bulundu.

Maalesef son zamanlarda Diyarbakır'da yaşanan terör saldırısı güzelliklerin üstünü örttüğünü kaydeden Ataş, yeni yetişen nesil ve burada sorumluluk sahibi olan insanların biraz bu yönüyle Diyarbakır'ı ön plana çıkarması gerektiğini söyledi.

Sur ilçesinde yeni bir imar plan ile yeni bir yapılaşma olacağını dile getiren Ataş, " İnanıyorum o bizim geçmişimizdeki güzelliklerimiz ortaya çıkmış olacak." dedi.

Aile bireylerine çocuklarını yetiştirmesi konusunda tavsiyelerde bulunan Ataş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Buraların asli unsurları sizlersiniz. Kürt vatandaşlara demokrasiyi getireceğiz diye bugüne kadar maalesef Kürt vatandaşlarımızı kandırdılar. Demokrasi ve barış yerine huzursuzluğu ve savaşı getirdiler. Diyarbakır gibi güzel şehrimizi kan gölüne ve harabeye çevirdiler. Sur'u yine imar edecek bizler ve sizlersiniz."

Çalık da "Diyarbakır'ı terörle özdeşleştirdiğimiz için hep buruk geliyordum. Fakat sahabeler şehri olma unvanın burada bu evlatları görünce çok mutlu oldum. Diyarbakır'a yakışan sahabeler şehri olduğunu gösteren en güzel gösterge budur." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber