İsmet Yılmaz'ın bu dönem önem vereceği konu

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: İyi bir öğretmen yetiştirme sistemine sahip olmamız lazım. İnşallah bu dönemde eğitimde kalite öncelikli hedefimiz olacaktır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2016 01:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
İsmet Yılmaz'ın bu dönem önem vereceği konu

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Eğer biz insanımıza eğitim yoluyla gerekli yatırımı yaparsak işte o zaman Muş'u da Türkiye'yi de hak ettiği yere getiririz diye düşünüyoruz." dedi.

AK Parti Muş İl Başkanlığınca Atatürk Çocuk Parkı'nda düzenlenen iftar programına katılan Yılmaz, vatandaşların Kadir Gecesi'ni kutladı.

Türkiye'nin kalkınması için eğitimin şart olduğunu belirten Yılmaz, "Muş'un da kalkınması için eğitim şart. Nitelikli, yetişmiş insanlar çıkarsa bunlar Muş'u kalkındırdıkları gibi Türkiye'yi de kalkındıracaklar." diye konuştu.

Yılmaz, Türkiye'nin kalkınmasının temelinin insana yapılacak yatırımdan geçtiğini aktardı.

İnsanı en büyük zenginlik olarak değerlendiren Yılmaz, "Eğer biz insanımıza eğitim yoluyla gerekli yatırımı yaparsak, işte o zaman Muş'u da Türkiye'yi de hak ettiği yere getiririz diye düşünüyoruz. İstiyoruz ki öğrencilerimizin hepsi özgürlükçü olsun, düşündüğünü söyleyebilsin, fikri hür, vicdanı hür olsun, üretken kaliteli bir eğitim sistemi içerisinde yetişsin." ifadelerini kullandı.

Eğitim sisteminin iyi bir öğretmenden geçtiğini belirten Bakan Yılmaz, "İyi bir öğretmen yetiştirme sistemine sahip olmamız lazım. İnşallah bu dönemde eğitimde kalite öncelikli hedefimiz olacaktır." dedi.

Yılmaz, Muş'ta 2002-2003 öğretim yılı içerisinde 89 bin olan öğrenci sayısının 124 binin üstüne çıktığını belirterek, "2003-2004 döneminde Muş'a 6 bin 992 bilgisayar gönderdik. 383 noktayı da ADSL ile buluşturduk. Aynı yıllarda 160 bilim ve teknoloji sınıfı kurduk. Fatih Projesi kapsamında da 315 etkileşimli tahta, 7 bin 326 tablet bilgisayar ve 7 bin 895 noktada da bilgisayar internet ağına bağlandık." diye konuştu.

Konuşmasının ardından vatandaşlarla sohbet Yılmaz, havayoluyla kentten ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber