Esnafa işini büyütme ve dönüşüm desteği

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 110 bin esnafın faiz yükünden kurtulmasının ardından iki yeni müjde daha verdi. İşini büyütmek isteyen esnafa finansman desteğinin yanı sıra işletmeleri geleceğe hazırlayacak paket de gelecek.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 02 Temmuz 2016 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Esnafa işini büyütme ve dönüşüm desteği

Ercan Baysal

Ekonominin can damarı esnafa müjdeler devam ediyor. Öncelikli olarak işini büyütene farklı finans destekleri sağlanabilecek. Sonrasında üniversitelerle yürütülen çalışma ile birlikte esnaf küresel ekonomideki dönüşümler göz önünde bulundurularak geleceğe hazırlanacak.

AKADEMİ İŞBİRLİĞİ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) iftarında konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, esnafın milletin bel kemiği olduğunu belirterek, "İşyerlerini büyütme noktasında finansmana ilişkin kafa yoruyoruz. Yeni ekonomik dünyanın geldiği bir ekosistem var. Esnafı nasıl dönüştürebilirizin de gayreti içerisindeyiz" dedi. Bu alanda işbirliği yaparak esnafın sorunlarına çözüm bulma yoluna gideceklerinin de altını çizen Bakan Tüfenkci, neler yapılacağını da sıraladı.

YANINIZDAYIZ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, hem terörle mücadele edildiğini hem de ekonominin kalkındırılmaya çalışıldığını söyledi. Tüfenkci "Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da şehirlere sızmış, oradaki esnafımızın, halkımızın başına bela olan terör örgütüyle mücadele ederken, bir yandan da ekonomimizi kalkındırmaya, refahımızı artırmaya gayret ediyoruz. Her daim sizlerin yanındayız, esnafımızın yanındayız" diye konuştu. Bakan Tüfenkci, esnafın milletin bel kemiği olduğunu belirterek, "Esnaf dönüşümü için üniversitelerle işbirliği çalışmamız var. Esnafı yeniden yapılandırarak sıkıntılarına çare bulmuş oluruz" dedi.

GÜMRÜKTE KAÇAK BAŞARISI

TESK Başkanı Bendevi Palandöken de konuşmasında esnaf ve sanatkarların ülkenin vazgeçilmez unsurları olduğunu söyledi. Kaçak sigara ve alkollü içkilerin yakalanmasında önemli başarılar elde edildiğini aktaran Palandöken, "Sayın Bakanımızın geldiği günden beri gümrük kapılarındaki yakalanan kaçak ürünlerin, başta tabi esnafı rahatsız eden, kaçak sigara ve kaçak alkollü içkilerin, ülkemizdeki bu yapılan köprüler gibi daha nicelerinin yapılmasına mani olan dönemler artık geride kaldı. Yüzde 24'ten 23'ten, 21'lere düştüğü zaman 20'lere düştüğü zaman seviniyorduk. Bugün yüzde 11'e hatta yüzde 10'lara geriledi. Yapılınca, bakılınca bu işlerin birçoğunun hallolacağını hep birlikte gördük" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber