Fidye karşılığı anahtar teslim araba

8 ilde organize olan ve sözde temsilcilikler veren oto çetesinin, çaldıkları lüks araçların sahibini arayarak "Araban elimizde, para ver al, yoksa parçalarız" diyerek fidye istediği ortaya çıktı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 02 Temmuz 2016 07:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Fidye karşılığı anahtar teslim araba

Oto hırsızlarına yönelik aralarında İstanbul ve İzmir'in bulunduğu 8 ilde yapılan operasyonda gözaltına alınan 42 kişi adliyeye sevk edildi. Şüphelilerle birlikte 50 çalıntı otomobil bulunarak sahiplerine teslim edilirken, adeta bir holding gibi çalışan çete üyeleriyle ilgili bilgiler de elde edildi. Çete liderinin, Ferhat G. olduğu Y.B., D.K. ve Y.T'nin onun yardımcılığını yaptıkları ve bazı suç ortaklarına sözde il temsilcilikleri bile verdikleri tespit edildi.

GÜNLÜK EV KİRALADILAR

Şüphelilerin, yurt dışından getirdikleri özel bir cihazla araçların immobilizer sistemini devre dışı bıraktıkları tespit edildi. Çaldıkları otomobilleri İstanbul'da bulunan depolara götürerek bazılarının motor ve şase numaralarını değiştirdikleri ve sahte belgeler hazırlayarak il dışına gönderip sattıkları belirlendi. Şüphelilerin bazı olaylarda otomobilleri parçaladıkları ve yedek parça olarak oto sanayi sitelerinde pazarladıkları öğrenildi. Bu iki yöntem dışında bazen çaldıkları otomobilin sahibini birkaç gün sonra arayan şüphelilerin "Araban elimizde, bize para verirsen onu sana geri veririz. Yoksa parçalayacağız" diyerek tehdit ederek sahiplerine adeta geri sattıkları öğrenildi. Polis soruşturmasında şüphelilerin yakalanmamak için hiçbir kayıt tutulmayan günlük kiralanan evlerde kaldıkları öğrenildi. Baskın yapılan evlerin onlarcasının Esenyurt, Beylikdüzü ve Başakşehir'de bulunan günlük kiralanan evler olduğu belirtildi.

170 MİLYONLUK KAÇAK SAAT

İstanbul gümrüğünde dünyaca ünlü markalara ait 28 bin 660 adet kol saati, 175 adet duvar saati ve 3 bin 380 adet saat kutusu ele geçirildi. Yurt dışından Ambarlı Limanı'na getirilen bir konteynerde şüphe üzerine yapılan aramada dünyaca ünlü markalara ait 28 bin 660 adet kol saati, 175 adet duvar saati ve 3 bin 380 saat kutusu tespit edildi. Her biri dünyaca ünlü markaların imzasını taşıyan ve sertifikalı olan saatlere el konuldu. Saatlerin piyasa değerinin 170 milyon lira olduğu belirlendi.

Ömer Çağlak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber