Filistin bankalarına doğrudan transfer

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İsrail ile varılan mutabakat sonucu Filistin'e yönelik yardımların daha da artacağını söyledi. Çavuşoğlu, "Filistin'deki bankalara artık doğrudan transfer gerçekleştirebileceğiz" dedi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 02 Temmuz 2016 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Filistin bankalarına doğrudan transfer

Brüksel'de aralarında Yeni Şafak'ın da olduğu bir grup gazetecinin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İsrail ile varılan mutabakatı ve Rusya ile normalleşmeye başlayan ilişkileri değerlendirdi. Çavuşoğlu, mutabakat sürecinde Hamas'ın pazarlık konusu olmadığını vurgulayarak, "Çünkü biz Hamas'la şeffaf bir şekilde görüşüyoruz. Hamas ile bizim görüşmelerimiz Orta Doğu barış süreci için çok önemli katkı sağlıyor. Hem Hamas ve El Fetih'in birlikteliği hem de Hamas olmadan Ortadoğu barış sürecinin kalıcı bir şekilde sonuçlanmayacağını biz de, İsrail de, ABD de biliyoruz. Terör dışında Hamas'a ya da Filistin'e yönelik herhangi bir spesifik konuda hiçbir zaman görüşülmemiştir" diye konuştu.

700 MİLYON DOLAR YARDIM

Çavuşoğlu, Filistin'deki bankalara artık doğrudan transfer gerçekleştirilebileceğinin altını çizerek, "Maddi yardımları da ulaştıracağız. Bugüne kadar 500 milyon dolar civarında Filistin'e maddi yardımımız oldu. 2017 itibariyle 700 milyon doların üzerine çıkmış olacağız" dedi.

6 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Filistin'in Cenin bölgesinde de organize sanayinin biran önce inşaatının başlanmasının öngörüldüğünü kaydeden Çavuşoğlu, "Burada 6 bin kişiye istihdam sağlanacak. Buna benzer bir çok konuda önümüzdeki süreçte Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu. MOSSAD ile MİT'in görüştüğü iddialarına Çavuşoğlu, "Görüşmeler değişik seviyelerde geçmişte olmuştur bundan sonra da olacaktır" diye konuştu.

Uçağın düşmesinin ardından Rusya ile temasların sürdüğünü kaydeden Çavuşoğlu, "Lavrov ile benim görüşmelerim oldu. Basına yansımayanlar da oldu. Bir şekilde diyaloğumuz devam etti. Neticede geldiğimiz noktada Rusya'nın milli gününde gönderdiğimiz mektuplar olumlu bir hava yaratılmasına katkı sağladı" şeklinde konuştu.

RUS TURİST GELECEK

Rusya ile ilişkilerin normalleşmesi ile ilgili gelinen süreci değerlendiren Çavuşoğlu, "Önümüzdeki dönemde Türkiye'ye ve benim şehrim Antalya dahil ülkemizin değişik bölgelerine çok sayıda Rus turistin geleceğini ümit ediyoruz" dedi.

AİLENİN GÖNLÜ ALINACAK

Rus uçağının pilotunun ailesine tazminat ödenip ödenmeyeceği de sorulan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Herhangi bir resmi cezai tazminat değil ama ailenin gönlünü alabilecek adımlar atabileceğimiz zaten adını koymadan sayın Cumhurbaşkanımız söylediİnsani adımlar elbette atılır. Biz bunu herşeyden önce insanlığımızın gereği olarak yaparız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber