113 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), imzaladığı kararname ile 6'sı idari, 107'si adli olmak üzere toplam 113 hakim ve savcının görev yerini değiştirdi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 02 Temmuz 2016 10:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
113 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi

Fevzi ÇAKIR

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), sürpriz bir kararnameye imza attı. Yaz kararnamesine ilişkin mazeretleri ve yeniden inceleme talepleri kabul edilen yargı mensuplarından boşalan yerlere atama yapıldı.

Kararname ile 6'sı idari, 107'si adli olmak üzere toplam 113 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. Kararname ile "kumpas" olarak nitelendirilen "Poyrazköy", "Amirallere Suikast" ve "Kafes Eylem Planı" davalarına bir dönem bakan İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu, tenzili rütbe ile Bakırköy'e düz hakim yapıldı.

Yılmazabdurrahmanoğlu, 20 gün önce yayımlanan yaz kararnamesi ile bir süredir görevlendirme ile sürdürdüğü İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na atanmıştı. "Çarşı" grubuna Gezi eylemleri nedeniyle "darbeye teşebbüs" davası açan Savcı Adem Meral terfi aldı.

Meral, son kararname ile Küçükçekmece Başsavcıvekilliği'ne atandı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi daire başkanlıklarına atamalar nedeniyle Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda boşalan 9 ağır ceza mahkemesine yine İstanbul mahkemelerinden yeni başkanlar görevlendirildi.

Yeni kurulan ağır ceza mahkemesi ile İstanbul Adalet Sarayı'nda görev yapan ağır ceza mahkemesi sayısı 22 oldu. Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'na getirildi.

Çatal'ın yerine Elazığ Başsavcısı Ahmet Tekne atandı. İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Hamdi Çiftçi, mart ayında yayımlanan istinaf kararnamesi ile İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığı'na atanmıştı. Çitfçi, dün yayımlanan kararname ile Karşıyaka'ya düz hakim olarak atandı.

Böylece Çiftçi, istinafta fiilen göreve başlamadan tekrar ilk derece hakimliğine dönmüş oldu. HSYK, yaz kararnamesi ile görev yerleri değiştirilen ağır ceza mahkemesi başkanlarının yetkilerine ilişkin kararnameyi de yayımladı. Kararname ile Ankara, Gaziantep, Gebze, İstanbul, Şanlıurfa, Samsun ve Mardin'de yeni ağır ceza mahkemeleri kuruldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber