İSKİ'den 'Baraj gölüne girmeyin' uyarısı

İSKİ yetkilileri, baraj gölleri ve göletlerin tehlike arz ettiği için buraların serinlemek için tercih edilmemesi gerektiği konusunda vatandaşları uyardı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 02 Temmuz 2016 11:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İSKİ'den 'Baraj gölüne girmeyin' uyarısı

Yaz mevsiminin sıcak günlerinde serinlemek için deniz, göl, gölet, baraj veya ırmaklara girenler için en büyük tehlike boğulma.

Ülkemizde her yıl yaklaşık 900 kişi baraj gölleri, göletler ve derelerde boğularak yaşamını yitiriyor. Uzun Ramazan Bayramı öncesinde sıcak günler geçiren İstanbul'da da, vatandaşların yüzmek, serinlemek ve balık tutmak için baraj göllerine, göletlere ve derelere girmesi büyük tehlike oluşturuyor.

19 gün önce Sultangazi Kent Ormanı'na iki arkadaşıyla gelen Mehmet Gündüzalp (30), yüzmek için girdiği Alibeyköy Barajı'nda boğulmuştu. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) de baraj gölü boğulmalarına dikkat çekti.

İSKİ yetkilileri, baraj gölleri ve göletlerde, kaldırma kuvvetinin deniz suyuna oranla düşük olması ve zeminin balçık özellik taşıması nedeniyle tehlike arz ettiği için buraların serinlemek için tercih edilmemesi gerektiğini belirtti.

Yaralanma ve boğulma gibi istenmeyen sonuçların olabileceğini belirten İSKİ yetkililerinin uyarısında şu ifadeler yer aldı: "İstanbul'un içme suyu kaynakları olan baraj gölleri ve göletler, serinlemek ve yüzmek için elverişli yerler değildir. Bu alanları yüzme amaçlı kullanan İstanbullular için hayati risk oluşturmaktadır. Bizleri derinden üzecek olayların yaşanmaması adına baraj göllerine ve göletlere girilmesi tehlikeli ve yasaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber