TESK'ten sebze ve meyvede Rusya uyarısı

TESK Genel Başkanı Palandöken: - "Yetkililer denetimleri artırsınlar, kimsenin vatandaşa yüksek fiyattan sebze ve meyve yedirmeye hakkı yok"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2016 19:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TESK'ten sebze ve meyvede Rusya uyarısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Rusya ile buzların çözülüyor olmasını fırsat bilen spekülatörlerin iç piyasada sebze ve meyve fiyatlarına zam yapmaya başladıklarını belirterek, "Yetkililer denetimleri artırsınlar. Bayram üzeri kimsenin vatandaşa yüksek fiyattan sebze ve meyve yedirmeye hakkı yok." ifadesini kullandı.

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, Rusya ile ilişkilerin normalleşme sürecine girmesini fırsat bilerek spekülatörlerin sebze ve meyve fiyatlarına zam yapılmasının önlenmesini istedi.

Rusya ile buzların çözülüyor olmasını fırsat bilen spekülatörlerin iç piyasada sebze ve meyve fiyatlarına zam yapmaya başladıklarını vurgulayan Palandöken, "Yetkililer denetimleri artırsınlar. Bayram üzeri kimsenin vatandaşa yüksek fiyattan sebze ve meyve yedirmeye hakkı yok." değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, Türkiye'nin 2015 yılında 2,5 milyar dolarlık yaş sebze ve meyve ihracatının hatırlatarak şunları kaydetti:

"En çok yaş meyve-sebze ürünü ihraç ettiğimiz ülke ise Rusya Federasyonu'dur. Bu pazar 877 milyon dolar ile Türkiye yaş-meyve sebze ihracatının yüzde 42'sini oluşturmaktadır. Tekrar Rusya pazarının açılmasını da ekonomimiz açısından çok yararlı buluyoruz. Seneye planlama yapılarak sebze meyve üretimi ayarlanmalı ki vatandaşımız yüksek fiyattan tüketmesin. Aksi halde sebze ve meyveler vitrinlerde seyirlik hale gelir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber