Yıldırım, yarın beklenen müjdeyi vereceğiz

Başbakan Yıldırım: - "Yarın, arife gününde Bakanlar Kurulumuz sonrası, gerek Doğu'da, Güneydoğu'da gerek Türkiye'de esnafımızın, işçimizin, işverenimizin, köylümüzün, bütün toplum kesimlerinin hasretle beklediği müjdeyi vereceğiz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2016 21:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yıldırım, yarın beklenen müjdeyi vereceğiz

- Başbakan Binali Yıldırım, "Uluslararası camiaya bir kez daha sesleniyoruz, 'Benim teröristim iyi, seninki kötü' anlayışını artık bırakalım. Bu tehlike bütün ülkelerin önündeki en büyük tehdittir, en büyük tehlikedir." dedi.

Yıldırım, Eskişehir Valiliğince Vilayet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreni ve iftar programında, kente birbirinden güzel eserlerin kazandırıldığını belirtti.

Kentin ilçelerini sayarak selamlarını ileten Başbakan Yıldırım, Eskişehir'i Anadolu topraklarının kavşak noktası olarak nitelendirdi.

Şehri kuzey ile güneyi, doğu ile batıyı birleştiren önemli bir merkez olarak değerlendiren Yıldırım, "Sadece coğrafya olarak değil, Eskişehir aynı zamanda gönülleri de birleştiren bir şehirdir. Eskişehir'in dünürü olmaktan da büyük mutluluk duyuyorum." diye konuştu.

Yıldırım, Kafkaslar, Balkanlar ve Türkiye'nin ruhunun Eskişehir'de olduğunu, kentin hikmet, irfan, sevgi, muhabbet ve kardeşliğin merkezi konumunda bulunduğunu anlattı.

Eskişehir'e 14 yılda 12,5 milyar lira yatırım yapıldığını vurgulayan Başbakan Yıldırım, kentin Türkiye'de hızlı trenle buluşan ilk şehir olduğunu anımsattı.

Hızlı treni önce Ankara sonra Konya ve İstanbul'a bağladıklarını, Eskişehir ile Bursa'yı daha da yaklaştırdıklarını kaydeden Yıldırım, "Yeni gelen çok hızlı tren setleriyle artık Eskişehir-Ankara arası adeta Eskişehir'in içindeki iki mahalle arası gibi olacak" ifadesini kullandı.

Hızlı treninin hizmete girdiği dönemin kentte memnuniyetle karşılandığını, karayoluyla seyahatin yüzde 72 oranında azaldığına işaret eden Yıldırım, "Artık Eskişehir'de oturanlar Ankara'ya işe gidiyor, Eskişehir'de oturan gençler Ankara'da üniversiteye gidiyor veya Ankara'da oturanlar Eskişehir'de okumaya geliyor" şeklinde konuştu.

Eskişehir'de yaşayan bir vatandaşın kendisini aradığını dile getiren Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bir gün bir telefon geldi Eskişehir'den. Dediler ki 'Bir vatandaş seni arıyor, hızlı trenle ilgili bir şikayeti varmış'. Ben de merak ettim, 'Yeni açtık, herkes memnun bu nereden çıktı' diye. Beyefendi dedi ki 'Sayın Bakan'ım bana yapacağın bu muydu?', 'Ne oldu amca?' dedim. 'Eskişehir'e hızlı tren getirdin eski şehire yeni adet geldi. Bizim damat Ankara'da. Eskiden bayramdan bayrama geliyorlardı, kulağımız rahattı. Şimdi arıyor, baba, ana kahvaltıyı hazırlayın geliyoruz. Bana yapacağın bu muydu Sayın Bakanım?' dedi. Görüyorsunuz hızlı tren bazısına yarıyor bazısına yaramıyor, işin latifesi. Yol medeniyettir, su medeniyettir. Medeniyet ülkenin geleceğidir, muasır medeniyetler seviyesine, Gazi Mustafa Kemal'in işaret ettiği o hedefe laf üstüne laf koymakla değil, taş üstüne taş koymakla gelinir."

- "Bir uzun adam geldi ..."

Alandaki bazı vatandaşlarca açılan eski gazetelerin manşetlerini içeren pankartlara dikkati çeken Yıldırım, şöyle konuştu:

"Pankartlarda ne diyor? 'Körfez'e süper köprü', 'Körfez'den pis kokular geliyor' daha birçok. Bu manşetler bugünün değil, perşembe günü açtığımız köprünün değil, 70'li yılların. 70 yıldan beri 'Körfez'e köprü yapılacak' diye laf. Hükümetler geldi, hükümetler gitti, bakanlar geldi, bakanlar gitti değişen hiçbir şey olmadı. Ama bir uzun adam geldi, Recep Tayyip Erdoğan dedi ki 'Buraya köprü yapacağız, bu Körfez çilesini, bu gemi kuyruklarını bitireceğiz' dedi. Yaptık mı? 3,5 senede dünyanın en uzun köprüsünü, Marmara'nın kuzeyi ile güneyi arasında bir gerdanlık gibi işleyerek bitirdik, açtık perşembe günü. Bayrama gidenler bayram ediyor. 3 dakikada denizin üzerinden geçiyor, yola devam, sevdikleriyle bayramlaşmak için daha konforlu yolculuk yapıyor. Her şeyi yaparız bunlarda hiçbir sorun yok, yeter ki kardeşliğimiz, birliğimiz, beraberliğimiz halel görmesin."

- "Beyinleri satılmış terör makineleri..."

Zor bir dönemden geçildiğini vurgulayan Yıldırım, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını hatırlattı.

"Beyinleri satılmış terör makineleri bugün de Bağdat'ta marifetlerini gösterdiler" değerlendirmesinde bulunan Yıldırım, Bağdat'taki patlamada 80'in üzerinde masum insanın hayatını kaybettiğini bildirdi.

Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Hep diyoruz ki terör küresel bir tehdittir, terörün dini, mezhebi, meşrebi olmaz. Terörün nerede, kimi bulacağını asla bilemezsiniz. Bir gün Brüksel'de, bir gün Londra'da, bir gün İstanbul'da, bir gün Paris'te, bir gün Bağdat'ta, bir gün Ankara'da ansızın karşınıza çıkar. Uluslararası camiaya bir kez daha buradan sesleniyoruz. 'Benim teröristim iyi, seninki kötü' anlayışını artık bırakalım. Bu tehlike bütün ülkelerin önündeki en büyük tehdittir, en büyük tehlikedir. Onun için teröre karşı 'ama', 'fakat' demeden, kayıt şart ortaya koymadan bir olmamız, beraber olmamız gerekiyor, teröre gereken cevabı vermemiz gerekiyor."

Başbakan Binali Yıldırım, "Yarın, arife gününde Bakanlar Kurulumuz sonrası, gerek Doğu'da, Güneydoğu'da gerek Türkiye'de esnafımızın, işçimizin, işverenimizin, köylümüzün, bütün toplum kesimlerinin hasretle beklediği müjdeyi vereceğiz." dedi.

Yıldırım, Eskişehir Valiliğince Vilayet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreni ve iftar programında konuştu.

İstanbul'da perşembe günü yaşanan terör olayında hayatını kaybedenler arasında 9 farklı ülkenin vatandaşı ile Türk vatandaşlarının da olduğunu anımsatan Yıldırım, ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Bu terör saldırısı sonrası güzel bir şeyin görüldüğünü belirten Yıldırım, "İstanbul'daki terör olayından sonra bütün dünya bir oldu, tek yürek oldu, terörü aynı anda kınadılar. Hatta bayrakları bile bazı ülkeler yarıya indirdiler. Türkiye ile büyük bir dayanışma içerisine girdiler. Bütün bu hassasiyeti gösteren ülkelere de teşekkür ediyorum. Olması lazım gelen de budur." ifadesini kullandı.

Yıldırım, bugün 2 milyar lira tutarında ağırlıklı demiryolu ve karayolu olmak üzere, birçok okul, hastane ve spor tesisinin açılışını yapacaklarını dile getirerek, 14 yılda Eskişehir'e çok şey yaptıklarını söyledi.

Eskişehir'in artık havacılığın ve raylı sistemlerin merkezi haline geldiğini ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bunlar, teknolojik sektörler, ülkelerin fark oluşturduğu sektörlerdir. Onun için biz, işe Eskişehir'den başladık. Hızlı demiryolunu, treni Eskişehir'e getirdik. 100 yıllık geçmişi olan TÜLOMSAŞ'ı da hayata tekrar döndürdük. Kapanmaya yüz tutmuş olan TÜLOMSAŞ, bugün Avrupa'ya, Amerika'ya, dünyanın birçok yerine, yeni nesil lokomotifler ihraç ediyor, en güzel vagonları yapıyor. Ve şimdi TÜLOMSAŞ, 2018'de yerli ve milli hızlı treni de yapan ve bir ilki başaran bir kuruluşumuz olacak. TÜLOMSAŞ, Eskişehir'in yüz akı olmaya devam ediyor. Eskişehir'de TÜLOMSAŞ bunları yaparken, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı da yabancılardan tren setleri, parçaları almaya devam ediyor. Paraları da tıkır tıkır yabancılara veriyor. Bunu da Eskişehirliler bilsin istiyorum."

"Bizim her şeyimiz var, teknolojimiz de imkanımız da var. Dışarıya verecek bir kuruş paramız yok." diyen Yıldırım, bunlara içeride ihtiyacın olduğunu ifade etti.

- "Türkiye'yi bölünmüş yollarla donattık"

Daha fazla işe, üretmeye, ekmeği daha da büyütmeye, büyüyen ekmeği adilce bölüşmeye ihtiyacın olduğunu belirten Başbakan Yıldırım, "Ekmeğimizi bölüşürüz ama ülkemizi bölüşmeyiz, böldürtmeyiz. Yolları böleriz, Türkiye'yi böldürmeyiz. Yolları böldük, hayatları, gönülleri birleştirdik. Türkiye'nin doğusunu batısını, kuzeyini güneyini bölünmüş yollarla donattık. Bölünmüş yollar artık hayat kurtarıyor." diye konuştu.

"Eskişehir'de baştan başa alt-üst geçitler var değil mi? Zannedersiniz ki belediye yaptı. Orada burada caka satıyorlar." diyen Yıldırım, bakanlığı döneminde Eskişehir'e 12 tane alt-üst geçit, köprülü kavşak yaptığını hatırlattı.

Eskişehir'e kazandırdığı eserleri tek tek sayan Yıldırım, "Nabi Hocam diyor ki 'Bunları yaptın, trafik sorunu çözüldü, Eskişehirliler de zannetti ki belediye çözdü, yine ona oy verdiler.' Versinler, belediye meclisine de AK Parti'ye oy verdiniz. Yerelde, meclis belediyede AK Parti'nin. Onun için Eskişehir'e ne yaparsak azdır. Eskişehir karşılığını fazlasıyla veriyor. Bu konuda hiçbir tereddütümüz yok. Biz, Eskişehir'den hiç elimiz boş dönmedik, elimiz boş da gelmedik. Bugün 2 milyarlık eserleri de Eskişehir'e vermenin mutluluğunu yaşıyoruz, hayırlı, uğurlu olsun." dedi.

Başbakan Yıldırım, Eskişehir'de 2002'de 90 kilometre bölünmüş yol olduğunu, bunun üzerine 220 kilometre daha eklediklerini hatırlattı.

- "Eskişehir Süper Lig'de hak ettiği yeri alacak"

Eskişehir'e sadece hızlı treni getirmediklerini, şehrin ortasında boydan boya geçen demiryolu hattını, gara kadar yaklaşık bin 600 metre yerin altına aldıklarını anlatan Yıldırım, bunun üstünü de rekreasyon alanına dönüştürdüklerini söyledi.

Eskişehir'e güzel bir stadyum yaptıklarını kaydeden Yıldırım, "Bu stadyumla inşallah Eskişehir tekrar Süper Lig'de hak ettiği yeri alacak. Alpay'da artık Eskişehir'de, işin başında, inşallah yeni sezonda Es-Es'ler çok güzel işler başaracak." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, eski stadyumun bulunduğu yerin ise Eskişehir'in en büyük şehir parkı olacağını dile getirdi.

Eskişehir OSB'nin yakınında Hasanbey Lojistik Merkezi'ni kurduklarını, ülke çapındaki konut seferberliğinden Eskişehir'in de hakkına düşeni aldığını, bugüne kadar 9 bin 300 konutu hak sahiplerine teslim ettiklerini anımsatan Yıldırım, "Bununla işler bitiyor mu? Bitmiyor. Çünkü ömür biter, yol bitmez. Ömür biter, iş bitmez. Allah sağlık, sıhhat versin. Allah birlik ve beraberliğimize zarar verenlere, müstahak oldukları cezayı versin, ıslah etsin ama kim bu ülkeye zarar vermeye kalkarsa, ay yıldızlı bayrak elinde 79 milyon vatan evladını karşısında bulur." ifadesini kullandı.

- "2 milyar liralık açılış"

Yıldırım, bin 85 yataklı şehir hastanesini yaptıklarını, 600 yataklı Yunus Emre Eğitim Araştırma Hastanesinin bitmek üzere olduğunu söyledi.

Eskişehir-Kütahya-Afyonkarahisar-Antalya hızlı tren çalışmalarının devam ettiğini belirten Yıldırım, Gökpınar, Merkez Sepetçi ve Beyaz Altın barajlarının inşaatlarının sürdüğünü belirtti.

Başbakan Yaldırım, bin seyirci kapasiteli tam olimpik bir havuz, 3 bin koltuklu spor salonu, kültür ve sanat merkezi yaptıklarını dile getirerek, emeği geçen milletvekillerine teşekkür etti. Yıldırım, şunları kaydetti:

"Eğitimde 17, madencilikte 3, ulaşımda 7, sağlıkta 3, kamu hizmetleri ve turizmde 9 olmak üzere, toplam 2 milyarlık açılışı yapıyoruz. Eskişehirimize hayırlı uğurlu olsun. Yeni eserlerin açılışında buluşmak üzere. Önümüzde bayram var. Yarın, arife gününde Bakanlar Kurulumuz sonrası, bayram müjdesini de milletimizle paylaşacağız. Gerek Doğu'da, Güneydoğu'da gerek Türkiye'de esnafımızın, işçimizin, işverenimizin, köylümüzün, bütün toplum kesimlerinin hasretle beklediği müjdeyi de yarın vereceğiz. Hayırlı uğurlu olsun diyor, bayramınızı tebrik ediyorum."

- Kültür ve Turizm Bakanı Avcı

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da konuşmasına, alandakilerin bayramını kutlayarak başladı. Başbakan Yıldırım'a, yoğun programına rağmen Eskişehir'e gelmesinden dolayı teşekkür eden Avcı, "Türkiye sizin sayenizde hızlı trenle tanıştı." diye konuştu.

Eskişehir'e 15 senede ulaşımda, eğitimde, sağlıkta büyük yatırımların yapıldığını dile getiren Bakan Avcı, bunların devam edeceğini söyledi.

- Notlar

Başbakan Yıldırım, Eskişehir Valiliğince düzenlenen Toplu Açılış Töreni'nin ardından vatandaşlarla Vilayet Meydanı'nda iftar yaptı.

Türk bayraklarıyla süslenen, Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım'ın posterlerinin yer aldığı meydana, "Başbakanımız Türk dünyasının kalbine hoş geldiğiniz", "Sayın Başbakanımız sizinle mesafeler çok kısaldı", "Milletin hizmetkarı Türkiye'nin başbakanı" pankartları asıldı.

Etkinliğe Başbakan Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım'ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da katıldı.

Etkinlikte, Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra Yunus Emre Orkestrası tarafından Yunus Emre ilahileri de okundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber