AYM'den 'çocuklu kadın mahküm' için tedbir kararı

"Başvurucunun 2 yaşındaki çocuğu ve 4 aylık bebeğiyle kapasitesinin üzerinde hükümlünün bulunduğu ceza infaz kurumunda tutulmaya devam etmesi tehlike oluşturmaktadır"

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 04 Temmuz 2016 09:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
AYM'den 'çocuklu kadın mahküm' için tedbir kararı

Diyarbakır Cezaevi'nde, hakkında çeşitli suçlardan kesinleşmiş mahkümiyet kararları bulunan Şükran İ., 15 Nisan 2014'te hükümlü olarak bulunduğu ceza infaz kurumundan hamile olması nedeniyle cezasının infazına ara verilerek tahliye edildi. 1 Temmuz 2014'te teslim olması gereken Şükran İ., cezaevine dönmedi. 14 Mart 2016'da yakalanan ve cezasının infazı için cezaevine konan İ., 15 Mart 2016'da Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. 12 Şubat 2016'da yeniden doğum yaptığını belirten İ., cezasının bir daha ertelenmesini istedi. İ.'nin bu talebi, "Resmi olarak evli olmadığı, çocuğun sözlü beyana göre kayıt edildiği, hükümlünün gebeliği infazdan kaçmak için kullandığı" gerekçeleri ile reddedildi. Şükran İ., karara itiraz etti. Diyarbakır İnfaz Hakimliği itirazı reddetti.

AYM'YE BAŞVURDU

Şükran İ., kararı Anayasa Mahkemesi'ne taşıdı. AYM, tedbir talebini kabul ederek "Başvurucunun 2 yaşındaki çocuğu ve 4 aylık bebeğiyle kapasitesinin üzerinde hükümlünün bulunduğu ceza infaz kurumunda tutulmaya devam etmesi tehlike oluşturmaktadır. Kamu makamlarının başvurucunun kişisel durumunu da dikkate alarak çocukların menfaatlerinin korunması konusunda uygun tedbirlerin derhal alması gerekmektedir. Alınacak tedbirlerin ne şekilde olması gerektiğine takdir yetkisi kamu makamlarına aittir" dedi.

Fevzi ÇAKIR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber