Kalp krizi geçirdi, yaşama döndüren doktorlara teşekkür etti

İZMİR Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı olarak kısa süre önce hizmet vermeye başlayan Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'ne açıldığı ilk dakikalarda yakınları tarafından getirilen ve kalp krizi nedeniyle kalbi duran 58 yaşındaki Yücel Sarıaltın, o sırada görevli doktorların uzun uğraşları sonucu yaşama döndürüldü.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Temmuz 2016 20:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kalp krizi geçirdi, yaşama döndüren doktorlara teşekkür etti

Yaklaşık 40 dakika kalp masajı ve 2 saate yakın da müdahaleyle kurtarılan Sarıaltın, tedavisinin tamamlanması ardından taburcu olduktan sonra kendisini kurtaran kahramanların yanına giderek teşekkür etti.

İzmir'de bir hastanede sağlık personeli olarak yıllarca hizmet verdikten sonra emekli olan Yücel Sarıaltın, tatil için Konya'dan döndüğü gün aniden rahatsızlandı. Evdeki yakınları tarafından henüz yeni açılan Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'ne getirilen Sarıaltın'ın kriz nedeniyle kalbinin durduğu belirlendi. Acil Servis'te görevli doktorlar acil müdahale odasına aldıkları Sarıaltın'a kalp masajı yaptı. O sırada hastanede görevli olan Başhekim Yardımcısı Okan Özmen, Acil Tıp Uzmanı Yasemin Uyar, Kardiyoloji Uzmanı Kamil Tülüce, Acil Pratisyen doktoru Engin Akçar ile Acil Pratisyen doktoru Vedat Çandar ve diğer sağlık çalışanları, Sarıaltın'ı kurtarmak için yoğun çaba harcadı. Yaklaşık 40 dakika kalp masajı ve 2 saate yakın da müdahaleyle kurtarılan Sarıaltın, anjiyo için bir başka hastaneye sevk edildi. Ölümden döndükten sonra tedavisi tamamlanan Sarıaltın taburcu edildi.

EŞİYLE ZİYARETE GELDİ

Eşi Sema Sarıaltın ile 3 çocuk babası Yücel Sarıaltın, yaşamını kurtaran kahramanlarına teşekkür etmek için hastaneyi ziyaret etti. Acil Tıp Uzmanı Dr. Yasemin Uyar, hastanenin 20 Mayıs'ı 21 Mayıs'a bağlayan gece açıldığını anlatırken, şöyle dedi:

"İlk hastamız kalp krizi nedeniyle gelen Yücel Sarıaltın'dı. Hastamıza yaklaşık 40 dakika kalp masajı yaptık. Sonrasında şoklamayla hastamızın kalbi normal ritmine döndü. Bu süreçte solunumunu da destekledik. Ardından hastamızı anjiyo için sevk ettik. Hastaneye geldiğinde tansiyon ve nabzı alınmıştı ama içeriye girer girmez kalbi durdu. Acil müdahale odamızda tekrar hayata döndürdük. Hastamızı sevk ettikten sonra da kendisiyle ilgili bilgiler almaya devam ettik, yürüyerek taburcu olduğunu öğrendik, çok mutlu olduk. Kendisini evinde ziyarete de gittik. Özellikle acil servis doktorları için yaşam beklentisi yüksek olan genç yaş diye tabir edebileceğimiz 60 yaş altında bir hastaydı, kendi ailemizden biri, babamız gibi müdahalesini yaptık, hayatta olması nedeniyle çok mutluyuz."

Hastanın kurtarılması için verdikleri mücadeleden galip geldiklerini belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Tülüce, sonuç karşısında büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi.

"HİÇ BİR ŞEY HATIRLAMIYORUM"

Kalp krizi geçirdiği gece fenalaştıktan sonra hiç bir şey hatırlamadığını kaydeden Yücel Sarıaltın, şöyle dedi:

"Tatil için Konya'ya gitmiştik. Yaklaşık 1 ay kaldıktan sonra İzmir'e döndük. O akşam rahatsızlanmışım. Ancak, hiç bir şey hatırlamıyorum. Hatta çocuklarıma kendimi kötü hissettiğimi söylemişim. Daha sonra kendime geldiğimde öğrendim ki kalbim durmuş ve doktorlar beni hayata döndürmüş. Onlara çok teşekkür ederim. Çok mücadele etmişler sağ olsunlar."

İLK HASTALARDAN

Hastanenin hizmete girdiği ilk dakikalarda hastanın kendilerine geldiğini hatırlatan Başhekim Yardımcısı Özmen de, hastanın yeniden canlandırma odasına doğru götürüldüğünü ve arkadaşlarının koştuğunu görünce kendisinin de odaya gittiğini belirterek şunları söyledi:

"Arkadaşlarımız canla başla uğraştı. Hastanemizin ilk açıldığı gün ilk hastalarımızdan birini kaybedecek miyiz diye endişelendik. Ama arkadaşlarımız mücadeleyi hiç bırakmadı, yaklaşık 2 saat kadar uğraştılar. Sonra hastamızın atımı geldi ve yoğun bakıma sevk edildi. Hastamızın teşekkür için gelmesi bizim için en büyük mutluluk. Çünkü biz insanlarımızın iyilikleri ve onlara hizmet için uğraşıyoruz. Bütün arkadaşlarımız, hastalarımızın iyi bir hizmet alması için uğraşıyor. Böyle bir çıktıyı görmek bizim için kuşkusuz en büyük mutluluk. Solunumu durmuş bir hastamızın yürüyerek hastanemizi ziyaret etmesi çok güzel."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber