Bakan Özlü: 65. hükumet bir icraat ve reform hükumetidir

65. hükumet dostlarımızın sayısını arttırmayı düşmalarımızın sayısını azaltmayı hedefleyen bir politika izliyor. Bakın, daha 40 gün oldu, 40 gün içerisinde görüyorsunuz hem güney komşumuzla hem kuzey komşumuzla ilişkilerimizin yumuşadığı sürecin başındayız.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2016 14:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Özlü: 65. hükumet bir icraat ve reform hükumetidir

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "65. hükumet dostlarımızın sayısını arttırmayı düşmalarımızın sayısını azaltmayı hedefleyen bir politika izliyor. Bakın, daha 40 gün oldu, 40 gün içerisinde görüyorsunuz hem güney komşumuzla hem kuzey komşumuzla ilişkilerimizin yumuşadığı sürecin başındayız." dedi.

Özlü, Müftülük Konferans Salonunda Düzce Valiliğince düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, güzel bir bayram yaşandığını ancak Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafya ile ülkenin belli bölgelerinde bu bayram havasının olmadığını söyledi.

- Ekonomik Müjdeler Paketi

65. hükumetin bir icraat ve reform hükumeti olduğunu dile getiren Özlü, "Geçen hafta Başbakanımızın başkanlığında Ekonomi Koordinasyon Kurulu üyesi bakanlarımızla bir toplantı yaptık. Sayın Başbakanımız dün bayram müjdesi şeklinde 'Ekonomik Müjdeler Paketi'ni açıkladı. Türkiye'de ticaretin ve ekonominin canlanması için hükumetimiz tedbirler alıyor. Bu paket önümüzdeki günlerde Güneydoğu Önlemler Paketi şeklinde devam edecek. Dünkü açıklanan daha çok Türkiye geneline hitap eden önlemlerdi. Burada küçük sanayicimize ve KOBİlerimize destekler pakette yer alıyor." diye konuştu.

Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyanın asırlardır devam eden problemleri olduğuna değinen Bakan Özlü, ülkenin içinde bulunduğu coğrafyada 2 bin 500 yıllık hesapların muhasebesinin yapıldığını savundu.

Gelişmelern Türkiye'yi yakından ilgilendirdiğini aktaran Özlü, şöyle devam etti:

"Türkiye'de 3 milyona yakın Suriyeli kardeşimizi ağırlıyoruz. Bunun terör anlamında, ekonomik anlamda bize menfi yansımaları var. 65. hükumet dostlarımızın sayısını arttırmayı düşmalarımızın sayısını azaltmayı hedefleyen bir politika izliyor. Bakın, daha 40 gün oldu, 40 gün içerisinde görüyorsunuz hem güney komşumuzla hem kuzey komşumuzla ilişkilerimizin yumuşadığı sürecin başındayız. İnşallah önümüzdeki dönemde diğer komşularımızla da ilişkilerimizi geliştireceğiz, güçlendireceğiz. Hem kuzey hem de güney komşularımızla ekonomik ticari ve kültürel anlamda gelişmeler olacak. Bunları hep birlikte yaşayacağız."

Buradan yürüyerek Düzce Belediyesi'ne geçen Özlü, belediye personeli ile bayramlaştı. Programa, Bakan Özlü'nün eşi Onur Özlü, Düzce Valisi Ali Fidan, AK Parti Düzce milletvekilleri Fevai Arslan ve Ayşe Keşir'in yanı sıra Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber