83 bin kişi işe 'çağrı'ldı!

Türkiye'de istihdamın artırılmasında önemli bir rolü bulunan çağrı merkezi sektöründe bu yıl sonunda çalışan kişi sayısının 83 bine ulaşacağı öngörülüyor. Sektörde Almanca bilen talebi artıyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Temmuz 2016 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
83 bin kişi işe 'çağrı'ldı!

Hanife Baş

Türkiye'de sayıları giderek artan çağrı merkezleri istihdamın da sürükleyici gücü olmayı sürdürüyor. Bu yıl sonuna kadar Türkiye genelindeki çağrı merkezlerinde istihdam edilen kişi sayısının 83 bine çıkacağı öngörülüyor.

Teleperformance Türkiye CEO'su Engin Utkan, çağrı merkezi sektörünün istihdam açısından önemli olduğunu belirterek, "Türkiye'deki işsizlik sorununa sektörümüz çare buluyor. Biz 2 bin kişi istihdam ediyoruz. Sektörde çalışanların büyük çoğunluğu da kadın. Sektörde bu yıl sonunda toplam istihdam sayısı 83 bin olacak. Çağrı merkezleri her geçen yıl büyüyor. Bu yıl da yüzde 6 civarında büyümesi öngörülüyor. Dış kaynak kullanımında ise yüzde 9'luk büyüme var" dedi.

Teleperformance olarak büyüme planları yaptıklarını da dile getiren Utkan, Uşak ve İstanbul'daki merkezlerini daha büyüteceklerini ve bu yıl sonundan itibaren de yeni bir şehirde daha çağrı merkezi kurmayı planladıklarını aktardı.

Engin Utkan, "Anadolu'da merkezlerimizde yetişen gençler pek çok sektörde çalışıyor. Değişik alanlara katkımız oluyor. Anadolu'da bu yıl sonunda pek çok ilde verilen teşvik bitiyor. Altıncı bölge yatırım teşvikleri devam ediyor. Bu yıl sonunda yeni şehre karar vereceğiz. Uşak ve İstanbul'da büyümemiz bitince yeni şehri belirleyeceğiz" diye konuştu.

Almanca talebi arttı

Engin Utkan, asgari ücretin artışının da kendilerini etkilediğini belirterek, şunları söyledi: "Sektörde asgari ücret bandında çalışan insan sayısı çok. Bu nedenle bu karar etkiledi. Yüzde 30'luk fark tabii ki ciddi etkiledi. Ekonomide durağanlık da var. Kriz dönemlerinde maliyetleri düşürmek önemli olsa da müşteriyi elde tutmak büyük önem kazanıyor. Bu nedenle belli firma ve sektörler kampanyalarını devam ettirdi. Elektronik ticari iletişimle ilgili yeni düzenlemeler çıktı. Eskisi gibi değil artık. Aramaları izin almadan yapamıyoruz. Sektör farklı bir değişimden geçiyor. Ancak çağrı merkezi sektörü bu yasa değişikliğinden çok etkilenmedi. Farklı satış teknikleri üzerinde yoğunlaşılıyor."

Çağrı merkezi sektöründe son dönemde gelişen bir alan Almanca. Engin Utkan, Almanca iş yapmada ciddi talep geldiğini ve bu alanda yoğunlaştıklarını da kaydetti. Teleperformance, özellikle İstanbul'daki biriminde Almanca ve teknik alanlarda yoğunlaşmayı hedefliyor.

Yeni bir meslek veri koruyuculuğu

Engin Utkan, Türkiye'de nisan ayı itibariyle kişisel verilerin korunması kanununun çıktığını da anımsatara, "Altı ay içinde bu yasanın yürürlüğe gireceği belirtildi yani ekim ayında uygulamada olacak. Pek çok alanda ciddi değişimler yaşanacak. Müşterilere ait kişisel verilerin korunması çok daha önemli hale geliyor. Yasa büyük para cezası öngörüyor. Bu kanuna hazırlık için bünyemizde yeni bir pozisyon açtık. Veri işleyicisi ya da veri sorumlusu olarak. Bilgi teknolojisi ya da hukuk mezunlarını istihdam edeceğiz. Pek çok firma bu kanunun farkında değil. Biz önceden hazırlığımızı yapıyoruz. Çalışanlarımızın bu konudaki farkındalığı da çok iyi durumda" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber