'Harry Potter'ın umudu LÖSEV oldu

İstanbul'da yaşayan Birsen ve Murat Yılmaz çiftinin 10 yaşındaki Serhat'tan sonra dünyaya gelen çocukları 4 yaşındaki minik Ayaz, lösemi hastalığı ile ilk olarak 10 ay önce Sivas'ta tanıştı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Temmuz 2016 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Harry Potter'ın umudu LÖSEV oldu

ALP EREN KAYA

Birsen Yılmaz'ın babasının vefatı üzerine gittikleri Sivas'ta rahatsızlanan Ayaz, apar topar hastaneye kaldırıldı. Çeşitli testlerden geçtikten sonra Ayaz'a lösemi teşhisi konuldu.

Kısa sürede sevildi

Sivas'tan İstanbul'a ambulansla getirilen Ayaz, Göztepe'de bir hastaneye yatırıldı. Kısa sürede herkesin sevgisini kazanan minik Ayaz, Lösemili Çocuklar Köyü'nde en sevdiği film kahramanın adıyla 'Harry Potter Ayaz' olarak anılıyor.

Ayaz'ın hastanede yattığı süre içerisinde LÖSEV'i araştırarak ilk kez diyaloğa girdiklerini kaydeden Yılmaz ailesi, "LÖSEV'le ilk olarak İstanbul'da sigorta hastanesinde kalırken tanıştık. Bize söylendiğinde LÖSEV'in hiçbir şeyini bilmiyorduk" diyen baba Murat Yılmaz, "Bunun içine girmeden kimse LÖSEV'i anlatamaz. O kadar çabuk hallolacağını bilmiyordum hiçbir şeyin. Kısa sürede LÖSEV ailesine kabul ettiler bizi. Çocuğun ilk hasta olduğu hali ile şimdiki hali arasındaki farkı görseniz, çok değişti. LÖSEV bizim için umuttan daha öte oldu" diye konuştu. 10 ay içerisinde türlü duygu geçişleri yaşayan Yılmaz ailesi, 10 aydır da LÖSEV Lösemili Çocuklar köyünde yaşıyor.

Ayaz'ın iyileşme sürecinin çok iyi geçtiğini ifade eden anne Yılmaz, "Yiyileşme için 2 yıl veriyorlar. Çalışanından doktoruna kadar mesafeli kimse yok. Hepsi kendi çocuklarıymış gibi çocuklara yaklaşıyor, oyunlar oynuyorlar" diyerek LÖSEV'le yeniden hayata geldiklerini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber