Çelik: Van, Van olalı böyle hizmet görmemiştir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2006 18:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''Bizi birbirimize düşürmeye çalışanlar, bizi kardeş kavgasına itmeye çalışanlar var. Buna kesinlikle iltifat etmememiz gerekiyor'' dedi.

Çelik, Van'ın Özalp Saray İlçeleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin açılışı nedeniyle Kaya Ramada Oteli'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bu tür dayanışma derneklerinin sosyal sorumluluk projelerine destek verdiğini söyledi.

Kendisinin yatılı bir okulda okuduğunu, ancak şu anda millete ve devlete karşı vefa ve hizmet borcunu ödeme zamanı olduğunu ifade eden Çelik, memleketi ayağa kaldırmanın yolunun eğitimden geçtiğini vurguladı.

Bakan Çelik, Van'da Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan okul ve derslik sayısı ile 4 yılda yapılanın birbirine eşit olduğunu, bu okulların modern teknoloji ve mimari yapısıyla da eskisiyle kıyaslanamayacak düzeyde bulunduğunu kaydetti.

Van'da yaptıkları hizmetleri anlatan Çelik, önümüzdeki öğretim yılında Saray'da bir lisenin açılacağını, ayrıca burada öğretmenler de dahil gelen tüm kamu görevlilerinin kalacağı bir öğretmenevinin temelini baharda atacaklarını bildirdi.

Hüseyin Çelik, Van'da ne kadar tarihi eser varsa hepsinin onarımının yapıldığına işaret ederek, Edremit yakınlarına da 400 yataklı, bölgeye hitap edecek bir hastane yapılacağını söyledi.

''VAN, VAN OLALI BÖYLE HİZMET GÖRMEMİŞTİR''

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, önceden çocuklar okula giderken beraberlerinde ısınmak için tezek götürdüklerini, kendilerinin buna son vermek için tüm okullara kömür tahsis ettiklerini hatırlatarak, önümüzdeki yıllarda da kente doğal gaz geleceği müjdesini verdi.

Çelik, KÖYDES projesi çerçevesinde 2007 yılı sonuna kadar yolu ve suyu olmayan köy kalmayacağını belirtti.

Van Valiliği içindeki adliyeyi Osmanlı ve Selçuklu mimarisinde yapılacak adliye sarayına taşıyacaklarını anlatan Çelik, ''Van, Van olalı böyle hizmet görmemiştir'' dedi.

Çelik, dernek başkanı Ekrem Eralmaç'ın kendilerinden İstanbul'da arsa tahsis edilmesi halinde bir öğrenci yurdu yapacakları vaadinde bulunduğunu belirterek, Yakuplu Belediye Başkanı Şanver Çolak'tan dernek için arsa bulunması yönünde talepte bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'de yaşayan 73 milyona aynı gözle baktığını ve herkesi birinci sınıf vatandaş kabul ettiğini dile getiren Çelik, anadil, etnik köken ne olursa olsun herkesin birbirine sarılması gerektiğini söyledi. Hüseyin Çelik, şunları kaydetti:

''Biz bu ülkenin, aynı devletin vatandaşlarıyız. Aynı bayrak altında yaşıyoruz. Müşterek menfaatlerimiz var. Tasada, kıvançta beraberliğimiz var. Bizi birbirimize düşürmeye çalışanlar, bizi kardeş kavgasına itmeye çalışanlar var. Buna kesinlikle iltifat etmememiz gerekiyor. Biz birbirimize sarılacağız. Sadece Vanlı olduğumuz için değil, çocuklarımızın, memleketimizin geleceği konusunda endişeleri olduğu için bir araya gelmeliyiz.'' Çelik, konuşmasının ardından sembolik olarak kurdele keserek derneğin açılışını gerçekleştirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber