Bakanların helikopteri de düşme tehlikesi atlatmış

Giresun'da yürek yakan kazada şehit olanlar ebediyete uğurlandı. Bakan Eroğlu, kazanın yaşandığı bölgede sis yoğunluğuna dikkat çekti ve kendisinin de benzer bir tehlike atlattığını söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2016 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakanların helikopteri de düşme tehlikesi atlatmış

Giresun'un Alucra ilçesi Tohumluk köyü kırsalında dün üst düzey askeri yetkilileri taşıyan helikopterin düşmesiyle ilgili başka bir soru üzerine Bakan Eroğlu, "Dün orada alçak bulutların hakim olduğu şeklinde bilgi geldi. Fakat komutanların 'nasıl olsa Skorsky güçlü bir helikopter, gideriz' diye düşündüklerini tahmin ediyorum." dedi.

O bölgeyi çok iyi bildiğine dikkati çeken Eroğlu, "Alucra ile Yağlıdere arasından ben çok geçtim. Alçak bulutlar, çok büyük miktarda sis yapıyor. Hatta bir seferinde de biz eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile birlikte o bölgede helikoptere bindik. İnanır mısınız vadide sağa gitsek dağa çarpacak, sola gitsek dağa çarpacak. Yükselemiyoruz, aşağıya inemiyoruz. Yani büyük bir ölüm tehlikesi atlattık. Yoğun sis oldu." ifadelerini kullandı.

Alçak bulutlar olduğu zaman bir risk meydana geldiğini aktaran Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Niye düştü? Nasıl düştü? Bunun sebepleri araştırılıyor ama meteorolojide, orada alçak bulutlar ve buna bağlı çok yoğun bir sis olduğu şeklinde bilgi var. Başka sebepler var mı araştırıyorlar. Bu konuda araştırma neticesi bitmeden bir şey söylemem mümkün değil. Durum bu. Hava şartları orada zordu, bunu biliyoruz. Zaten dikkat ederseniz biz bu konuda da meteorolojik bilgilendirme yapmıştık. Özellikle Doğu Karadeniz'de zaman zaman fırtına, yoğun yağışlar, sis olabileceğini daha öncede duyurmuştuk. Hatta ben kendi sitemden, Twitter'dan da hava durumunu bildirmiştim. Tabi onlar bilgi aldı mı almadı mı bilemiyorum şu anda."

Eroğlu, buradaki bayramlaşma töreninin ardından, Huzurevi, Polis Evi, Devlet Hastanesi ve İl Jandarma Komutanlığındaki bayramlaşmalara katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber