'En büyük motivasyonum ülkeme fayda sağlamak'

CERN'e dünyada stajyer olarak kabul edilen ilk tıp öğrencisi olan Ahmet Serdar Mutluer, nörobilim alanında çalışmalar yapacak. "Birçok bilim insanının çalışmalarını gözlemleme imkanı bulacağım" diyen Mutluer, "Bilime ve ülkeme faydalı biri olabilmek en büyük motivasyonum" dedi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 13 Temmuz 2016 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'En büyük motivasyonum ülkeme fayda sağlamak'

Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi'ne (CERN) dünyada stajyer olarak kabul edilen ilk tıp öğrencisi Ahmet Serdar Mutluer, nörobilim alanında çalışmalar yapacak.

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Mutluer, üniversite eğitimi esnasında sadece tıp eğitimi değil fizik, matematik ve kimya başta olmak üzere birçok disiplinde farklı üniversitelerden dersler aldığını aktardı. Ulusal ve uluslararası akademik dergilerde makalelerinin yayımlandığını vurgulayan Mutluer, yaklaşık 6 ay önce staj programı için araştırma merkezine başvurduğunu ve proje örneklerini CERN'e sunmasının ardından staj için kabul edildiğini ifade etti.

YÜZLERCE ÖĞRENCİ BAŞVURUYOR

Mutluer, staj süresince yapacağı çalışmalara ilişkin şu bilgileri verdi: "Bir tıp öğrencisi olarak, program süresince beynin sinir iletim yolaklarının bilgisayar modellemesi ile oluşturulmasına yönelik nörobilim alanında çalışmalar yapacağım. Bilime ve ülkeme faydalı biri olabilmek en büyük motivasyonum" CERN'e staj için 20'den fazla ülkeden, farklı bilim dallarında yüzlerce öğrencinin başvurduğunu anımsatan Mutluer, "Çeşitli ülkelerden birçok bilim insanının çalışmalarını gözlemleme ve çalışmalarına katılma imkanı elde edeceğim" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber