'Kontrgerilla eğitimi veren kamplarımız yok'

SADAT Yönetim Kurulu Başkanı Tanrıverdi, "SADAT'ın kontrgerilla eğitim kampları yoktur. DAEŞ veya başka herhangi bir teror örgütüyle hiçbir ilgi ve bağlantısı yoktur, olması da mümkün değildir" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2016 13:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Kontrgerilla eğitimi veren kamplarımız yok'

Uluslararası Savunma Danışmanlık, İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (SADAT) Yönetim Kurulu Başkanı emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, eğitim kampları olmadığını, DAEŞ veya başka herhangi bir teror örgütüyle hiçbir ilgi ve bağlantıları bulunmadığını söyledi.

Tanrıverdi, son günlerde SADAT hakkında basında yer alan iddialara ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

SADAT'ın 2012'de kurulduğunu belirten Tanrıverdi, savunma-danışmanlık hizmeti veren şirketin bazı kesimlerin hedefinde bulunduğunu öne sürerek, SADAT hakkındaki yayınları iyi niyetli bulmadıklarını ifade etti.

Tanrıverdi, Batı'nın ve küresel güçlerin, İslam ülkelerini kendi emelleri istikametinde organize etmek için yönetiminde emekli askerlerin yer aldığı savunma danışmanlık şirketleri aracılığıyla etkilediğini kaydederek, bunlara alternatif bir Türk firmasına tahammül edilemediği için kendileri hakkında olumsuz yayınların yapıldığını söyledi.

Devletlerle iletişimleri olduğunu ancak şimdiye kadar herhangi bir ülkede ciddi bir ihale almadıklarını ifade eden Tanrıverdi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Görüşmelerimiz var ancak görüştüğümüz İslam ülkelerinde istikrar sorunu var. Bu nedenle projelerin kabul edilmesi ve süreçlerin başlaması uzun süre alıyor. SADAT'ın eğitim kampları yoktur. DAEŞ veya başka herhangi bir teror örgütü ile hiçbir ilgi ve bağlantısı yoktur, olması da mümkün değildir. Yurtiçinde ve dışında halihazırda hiçbir ülkeye veya örgüte gerilla eğitimi vermedik. Gayrinizami harp veya özel harekat eğitimi konularında hizmet vermek istememizden dolayı bizim üzerimizden Cumhurbaşkanımıza vurmaya çalışıyorlar."

"Küresel güçlerin tekerine çomak soktuk"

Şirketin kurulumu için gereken para ile sermaye artırımının tamamının TSK'dan emekli olan askerlerin sunduğu katkılarla gerçekleştiğini anlatan Tanrıverdi, şöyle devam etti:

"Bu işi şimdiye kadar küresel güçler yapıyordu. Türkiye'de biz ilkiz. Bizlerin de bu tür faaliyetleri yapabilecek bilgi, birikime sahip olduğumuzu gösterdik. Devletin kontrolünde faaliyet yürütecek savunma-danışmanlık firmalarının mevzuata kavuşarak kurulması, bu tekelci küresel güçlerin tekerlerine çomak sokmak oldu. 'Gayrinizami harp' ifadesini görenler, terörist yetiştirdiğimizi düşünüyorlar. Oysa gayrinizami harp, mukavemet hareketidir. Sitemizde, hakkımızdaki her bilgi gayet net ve şeffaf bir şekilde yer almasına rağmen kimi çevrelerin gayrinizami harp veya özel harekat eğitimi konularında hizmet vermek istememizden dolayı saldırılarına uğruyoruz."

Tanrıverdi, şirketlerinin kurulduğu günden bu yana devletten en ufak bir destek almadığının altını çizerek, devletin kendilerine vereceği en büyük desteğin mevzuatla olabileceğini söyledi.

"Çamur at izi kalsın mantığı"

"Daha önce iftira olduğunu defaatle açıklamış olduğumuz konular, 'çamur at izi kalsın' mantığıyla tekrar tekrar gündeme getirilmektedir" diyen Tanrıverdi, şunları kaydetti:

"SADAT; köklü gelenege sahip olan silahlı kuvvetlerin desteğine ihtiyaç duyan İslam coğrafyasındaki ülkelere Türk Silahlı Kuvvetleri'nden emekli olmuş yetenekli ve milli-manevi duyarlılığa sahip askerleri organize ederek, devletimizin kontrolünde ve dış politikasına uygun alanlarda, bu ülkelerin ihtiyacına cevap verme vecibesinden neşet bulmuştur. Bugün İslam coğrafyasını dizayn etmek isteyen küresel güçlerden sadece ABD'nin emekli askerlerden oluşmuş 70 savunma danışmanlık şirketi üçer- beşer adet, İslam ülkelerinde ABD menfaatlerine uygun faaliyet göstermektedirler. SADAT'ın amacı, İslam ülkelerini de bu şirketlerin tasallutundan kurtarmaktır. İslam ülkelerine savunma alanındaki danışmanlığı SADAT yapmasın da ABD savunma danışmanlık şirketleri mi yapmaya devam etsin? Bu ülkelerin silahlı kuvvetlerine ihtiyac duydukları askeri egitimleri ABD şirketleri mi versin?"

"Bizi suçlayanlar karanlık kişilerdir"

SADAT'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile irtibatlandırılmasını sert bir şekilde eleştiren ve bu yayınların maksatlı ve menfi propaganda amaçlı olduğu görüşünü ifade eden Tanrıverdi, şöyle dedi:

"Cumhurbaşkanımızın gücü ortada. İslam ülkelerindeki etkisini kırmak için bizi aracı yaparak menfi propaganda yapıyorlar. Tamamıyla 'çamur at izi kalsın' anlayışıyla yayınlar yapılıyor. DAEŞ ile kesinlikle hiçbir irtibatımız yok, olamaz da. Herhangi bir yerde de Suriyelilere eğitim yaptırmadık. Başka bir ülkeye de askeri eğitim yaptırmış değiliz. Ama projelerimiz var, imkanımız var, hazırlığımız var. Ülkeler bunu talep ederse resmi devletlerin silahlı kuvvetlerine seve seve yaparız."

"İstanbul'un merkezinde kontrgerilla, gladyo merkezi bulduk" şeklindeki yayınlara da tepki gösteren Tanrıverdi, "Küresel güçlerin hedefinde olduğumuz kanaatindeyim. Bunun için doğru yolda olduğumuzu düşünüyorum. Bizleri karanlık olmakla suçlayanlara baktığınızda aslında onlar karanlıktır" değerlendirmesinde bulundu.

"Paralelcileri tasfiye ettik"

Adnan Tanrıverdi, SADAT içinde "paralelci" kişilerin olabileceği şeklindeki haberlere ilişkin de şunları söyledi:

"İçimizde paralelci olamaz. Çünkü biz 17-25 Aralık olaylarından önce Paralel Yapı'nın devlete ihanet içinde olduğunu beyan ettik. Dünyanın 120 ülkesinde okullar açan, buradaki beyinleri yurtdışına götüren bir yapının liderinin ABD'de yaşaması ve ABD tarafından kullanılmıyor olmasının imkanı yok. O liderin de bunun farkında olmaması imkan dışında. Dolayısıyla 'İhanet içinde olan bir yapıya karşı milli iradenin yanındayız' demiştik. 'Bu dini örgütü reddediyoruz' dediğimizde içimizdeki paralelcileri tasfiye ettik. Paralelin içinde yer almadığı temiz kurumlar varsa o da ASDER, ASAM ve SADAT'tır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber