AYM'den 10 bin liralık Ergenekon kararı tazminatı

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Ergenekon sanığı Yalçın Küçük ve Mehmet Deniz Yıldırım'ın, Ergenekon kararının gerekçesi geç yazılması ve dosyaya konulmaması nedeniyle yaptığı bireysel başvuruları kabul etti. AYM Genel Kurulu Küçük ve Yıldırım'a beşer bin lira manevi tazminat ödenmesine karar verdi. Karar AYM Genel Kurul kararı olduğu için içtihat niteliği taşıyor.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 15 Temmuz 2016 10:04, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
AYM'den 10 bin liralık Ergenekon kararı tazminatı

Ergenekon sanıklarının tamamına kararı İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin geç yazması ve hükümle birlikte açıklanmaması nedeniyle tazminat yolu açıldı. Küçük, gerekçeli kararın geç yazılması nedeniyle kişi özgürlüğü ve güvenliği hakkının ihlal edildiğini savundu. AYM Genel Kurulu başvuruyu 1 Haziran'da görüştü ve oybirliği ile kabul etti. AYM, maddi tazminat talebini reddetti.

Ancak, esasa ilişkin kararın 7 ayı aşkın süre dosyaya konulmaması ve temyiz hakkının engellenmesi sayılarak, manevi tazminata hükmedildi. AYM, kararı tebliğ ettikten sonra Küçük'ün Maliye Bakanlığı'na başvurusunun ardından 4 ay içinde ödenmesine aksi halde yasal faiz uygulanmasına da karar verdi.

Oya ARMUTÇU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber